В Ізраїлі викрили чоловіка, який видав себе за військового
В Ізраїлі викрили чоловіка, який видав себе за військового

В Ізраїлі викрили чоловіка, який видав себе за військового

В Ізраїлі викрили чоловіка, який видав себе за військового

Чоловік видавав себе за бійця елітного бойового підрозділу Шин Бет.

Ізраїльська прокуратура висунула кримінальні звинувачення проти чоловіка, який видавав себе за солдата для участі у війні в Газі, у крадіжці боєприпасів і, за даними ЗМІ, у позуванні для фото з прем’єр-міністром Біньяміном Нетаньяху, пише Jerusalem Post.

Згідно з висунутим в окружному суді Тель-Авіва обвинувальним актом, підсудний Рой Іфра ніколи не служив в ізраїльській армії, але, тим не менш, зумів пробитися в зону бойових дій, видаючи себе за члена елітного бойового підрозділу Шин Бет — внутрішньої розвідувальної служби Ізраїля.

Один з каналів випустив фотографію, на якій 35-річний чоловік у повному бойовому спорядженні позує з іншими солдатами поруч із Нетаньяху на місці посадки гелікоптера.

«Цей обман полегшив доступ обвинуваченого до вогнепальної зброї, боєприпасів і військового та поліцейського обладнання», - йдеться в обвинуваченні.

Під час обшуку в будинку Іфри було виявлено штурмову гвинтівку, різні види куль, димові шашки та кобури.

Ізраїльський посадовець підтвердив, що Іфра позував з Нетаньяху, однак наголосив, що прем’єр-міністрові нічого не загрожувало через багаторівневу систему безпеки.

За п’ятьма пунктами звинувачення, зокрема за шахрайство з обтяжуючими обставинами та крадіжку, максимальний термін ув’язнення може становити 36 років. 

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Ізраїля Біньямін Нетаньяху назвав три умови, після виконання яких, на його думку, мир на Близькому Сході стане більш реальним

 

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader