Підійде і на святковий стіл, і для перекусу
Щоб приготувати смачний салат, не потрібно довго стояти біля плити. Достатньо нарізати необхідні інгредієнти, заправити улюбленим соусом - і страва готова.
А щоб здивувати близьких та друзів, можна приготувати салат із курятини та винограду за рецептом Shuba. Їм можна смачно пообідати, подати на легку вечерю або до новорічного столу – незвичайний салат буде доречний завжди. Він не тільки здивує гостей, але й урізноманітнить ваше меню.
Як приготувати салат з курки та винограду
Інгредієнти на 4 порції:
- куряче філе — 1 шт.;
- виноград без кісточок – 300 г;
- сир моцарела — 100 г;
- перець солодкий — 1 шт.;
- волоські горіхи — 100 г;
- зелень — до свого смаку.
Для соусу
- оливкова олія — 60 мл;
- оцет бальзамічний — 10 мл;
- паприка мелена — 5 г;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Куряче філе миємо та відварюємо у підсоленій воді протягом 40 хвилин. Коли м’ясо охолоне, дрібно його нарізаємо.
- На великій тертці натираємо сир, горіхи подрібнюємо, а виноград миємо та сушимо. Перець також миємо, сушимо та нарізаємо невеликими кубиками.
- Для приготування соусу змішуємо олію, оцет, паприку. Солимо, перчимо і перемішуємо.
- Перемішуємо підготовлені інгредієнти, заправляємо соусом, прикрашаємо подрібненою зеленню та подаємо до столу.
А щоб салат не пропав, дотримуйтесь правил його зберігання. Так страва точно не пропаде.