
Салат Олів’є – рецепт на Новий рік 2024
Олів’є – м’ясний салат, який традиційно готується на Новий рік. В оригінальному рецепті, який вигадав французький кухар Люсьєн Олів’є, до складу входить смажений рябчик, картопля, свіжі огірки, каперси, оливки, соус Провансаль, соус Кабуль. Факти ICTV представляють сучасну версію салата Олів’є.
Що треба для салату Олів’є
Інгредієнти
- відварна картопля – 4 шт.
- відварна морква – 2 шт.
- варена ковбаса Докторська (відварене куряче філе) – 500 г
- варені яйця вкруту – 4 шт.
- солоні (мариновані) огірки – 4 шт.
- консервований зелений горошок – 1 банка
- майонез, зелень, сіль – до смаку
Для майонезу:
Зараз дивляться
- яєчні жовтки – 2 шт.,
- оливкова олія – 130 мл
- гірчичний порошок – 0,5 ч. л.
- цукор – 0,5 ч. л.
- сіль – 0,5 ч. л.
Приготування
- Відварену картоплю, моркву, яйця, огірки і ковбасу нарізаємо дрібними кубиками.
- З консервованого горошку зливаємо рідину і додаємо в салат.
- Готуємо майонез. Яєчні жовтки, оливкову олію, гірчичний порошок, сіль та цукор збиваємо до утворення однорідної консистенції.
- Заправляємо олів’є майонезом, солимо і добре перемішуємо, викладаємо у форму.
- Ставимо олів’є в холодильник, щоб він добре просочився.
- Перед подачею на стіл, салат олів’є можна прикрасити зеленню.

5 вуличних рослин, які легко виростити з живців
24tv

Як за копійки перетворити звичайну дачу на котедж, як у кіно
Telegraf

На Балі стався блекаут
ГЛАВКОМ NET

Ці 5 прикрас непомітно крадуть удачу: краще їх не носити
24tv

Знайшли простий спосіб покращити здоровʼя самотніх людей
24tv

Щоб отримати великі ягоди: чим підживити ожину у травні
24tv

Знають таємниці майбутнього: хто може бачити віщі сни
24tv