То картопля ви точно ще не готували!
Без картоплі складно уявити сімейний обід і навіть святковий стіл. Ми його смажимо, готуємо картопляне пюре та запіканки, також додаємо до найрізноманітніших салатів.
Сьогодні разом із Shuba ми приготуємо незвичайну картоплю — ми запечемо її слайсами в олії та власному соку, із сиром та приправами. Вона стане чудовим гарніром або яскравою закускою з будь-якої нагоди.
Пам’ятайте, що для ідеального результату картопля має бути крохмалистою та однакового розміру, а слайси – однакової товщини. Не обмежуйте себе при приготуванні страви та додавайте улюблені приправи – наприклад, розмарин, орегано, базилік, кріп.
Як приготувати картоплю з сиром
Інгредієнти:
- картопля для запікання — 1.5 кг;
- масло вершкове 73% — 100 г;
- пармезан тертий – 25 г;
- часник сушений — 1 ч. л.;
- сушений чебрець — 1 ч. л.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Вершковим маслом змащуємо 12 форм для кексів та розігріваємо до 190°C духовку.
- Картоплю нарізаємо тонкими скибочками. Викладаємо у велику миску, поливаємо 3 ст. л. розтопленого вершкового масла, посипаємо натертим сиром, чебрецем, часниковим порошком, сіллю і перцем, все ретельно перемішуємо.
- Скибочки картоплі викладаємо стовпчиками у форми для перців, приправляємо перцем і запікаємо в духовці близько години до золотистості.
- Виймаємо картоплю з духовки, залишаємо на 5 хвилин. Викладаємо його на блюдо, посипаємо твердим сиром та чебрецем і подаємо до столу.
Подавайте таку картоплю з незвичайним фаршированим буряком. У вас вийде незвичайний святковий стіл.