Олія, сир та спеції — і така картопля розлетиться першою зі святкового столу
Олія, сир та спеції — і така картопля розлетиться першою зі святкового столу

Олія, сир та спеції — і така картопля розлетиться першою зі святкового столу

То картопля ви точно ще не готували!

Без картоплі складно уявити сімейний обід і навіть святковий стіл. Ми його смажимо, готуємо картопляне пюре та запіканки, також додаємо до найрізноманітніших салатів.

Сьогодні разом із Shuba ми приготуємо незвичайну картоплю — ми запечемо її слайсами в олії та власному соку, із сиром та приправами. Вона стане чудовим гарніром або яскравою закускою з будь-якої нагоди.

Пам’ятайте, що для ідеального результату картопля має бути крохмалистою та однакового розміру, а слайси – однакової товщини. Не обмежуйте себе при приготуванні страви та додавайте улюблені приправи – наприклад, розмарин, орегано, базилік, кріп.

Як приготувати картоплю з сиром

Інгредієнти:

  • картопля для запікання — 1.5 кг;
  • масло вершкове 73% — 100 г;
  • пармезан тертий – 25 г;
  • часник сушений — 1 ч. л.;
  • сушений чебрець — 1 ч. л.;
  • сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.

Спосіб приготування:

  1. Вершковим маслом змащуємо 12 форм для кексів та розігріваємо до 190°C духовку.
  2. Картоплю нарізаємо тонкими скибочками. Викладаємо у велику миску, поливаємо 3 ст. л. розтопленого вершкового масла, посипаємо натертим сиром, чебрецем, часниковим порошком, сіллю і перцем, все ретельно перемішуємо.
  3. Скибочки картоплі викладаємо стовпчиками у форми для перців, приправляємо перцем і запікаємо в духовці близько години до золотистості.
  4. Виймаємо картоплю з духовки, залишаємо на 5 хвилин. Викладаємо його на блюдо, посипаємо твердим сиром та чебрецем і подаємо до столу.

Подавайте таку картоплю з незвичайним фаршированим буряком. У вас вийде незвичайний святковий стіл.

Теги за темою
Новий рік
Джерело матеріала
loader