Ще одна окраса новорічного столу: овочевий салат із кульками з фети
Ще одна окраса новорічного столу: овочевий салат із кульками з фети

Ще одна окраса новорічного столу: овочевий салат із кульками з фети

Легкий, яскравий, дуже смачний салат

Серед оригінальних та складніших у приготуванні страв типу "Шуби" на новорічному столі хочеться бачити й легкі освіжаючі салати. Однак навіть простий овочевий салат можна зробити красивим і незвичайним.

Достатньо додати до страви кульки з фети з маслинами – і вона заграє новими барвами. А рецептом з нами поділилися на порталі "Say7".

Як приготувати овочевий салат з кульками з фети

Інгредієнти:

  • 200 г помідорів
  • 200 г огірків
  • 200 г болгарського перцю
  • 200 г фети чи бринзи
  • 10–15 маслин або оливок без кісточок
  • зелень за смаком
  • 3 ст. л. олії
  • 2 ст. лимонного соку
  • сіль
  • перець

Спосіб приготування:

  1. Помідори нарізати кубиками, огірки нарізати соломкою, перець очистити від насіння і нарізати соломкою.
  2. Для заправки змішати олію та лимонний сік, посолити, поперчити.
  3. Змішати помідори, огірки, перець.
  4. Додати заправку, перемішати.
  5. Фету розім’яти виделкою.
  6. Зелень дрібно нарізати, додати до фети, перемішати.
  7. Сформувати невеликі плескачі, покласти в цент маслину, сформувати кульки.
  8. На тарілку викласти салат, зверху викласти кульки із фети.

Раніше ми публікували рецепт чудового салату з мандаринами. Ця закуска з мандаринами, хамоном та адигейським сиром просто розкішна.

Теги за темою
Новий рік
Джерело матеріала
loader