Не залишайте кишені порожніми: яке свято 17 грудня, прикмети та заборони
Не залишайте кишені порожніми: яке свято 17 грудня, прикмети та заборони

Не залишайте кишені порожніми: яке свято 17 грудня, прикмети та заборони

У неділю, 17 грудня, відзначається День працівника державної виконавчої служби України. Віряни сьогодні згадують пророка Даниїла, а також ще трьох святих – Ананія, Назарія і Мисаїла.

17 грудня (30 грудня за старим стилем) у церковному календарі – день пам’яті пророка Даниїла і трьох святих – Ананія, Назарія і Мисаїла. У народі це свято називають Данилів день.

Даниїл, Ананія, Азарія та Мисаїл жили за 600 років до Різдва Христового. Тоді вавилонський цар Навуходоносор захопив Єрусалим, і практично всіх жителів країни взяли в рабство. Чотирьої юнаків цар залишив при своєму дворі, щоб навчити халдейським наукам.

Зараз дивляться

Даниїл, Ананія, Азарія та Мисаїл не відступали від заповідей своєї віри, відмовлялися від розкоші та жили скромним життям. За це Господь наділив їх мудрістю, а Данила – ще й даром пророцтва та тлумачення снів.

Одного разу Ананія, Азарія та Мисаїл відмовилися поклонятися ідолу вавилонського бога Мардука і за це їх кинули у вогняну піч. Вони продовжували молитися Богу, аж раптово з’явився Ангел Господній і охолодив полум’я. Так усі святі залишилися неушкодженими.

Сьогодні в Україні відзначається День працівників державної виконавчої служби. Свято з’явилось у 2009 році, коли третій президент Віктор Ющенко підписав відповідний указ.

Раніше Державна виконавча служба була самостійним центральним органом виконавчої влади, а у 2015 році приєдналась до Міністерства юстиції України.

Іменини сьогодні відзначають власники таких імен: Олександр, Данило, Денис, Іван, Микита, Микола, Петро, Сергій, Степан.

Наші предки вірили, що на день Данила не можна пришивати ґудзики, залишати кишені порожніми та займатися рукоділлям, що не накликати на себе різні проблеми.

Також сьогодні не варто вступати в суперечки, лихословити, відмовляти у допомозі нужденним та порушувати правила

Цього дня можна піти до церкви або помолитися вдома. Вважається, що пророк Даниїл захищає від посухи, голоду, епідемій та ворогів.

Незаміжні дівчата на Данила ворожили на нареченого. Для цього на трьох аркушах записували імена трьох юнаків – Ананії, Азарії та Місаїла – і клали під подушку. Уві сні мав наснитися майбутній чоловік.

  • Вранці сонячна погода – до сильних морозів.
  • Вітер зі сходу – до похолодання.
  • Птахи літають низько над землею – до опадів.
  • Захід сонця червоний – до потепління.
Теги за темою
Свята
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader