Ви приготуєте цю незвичайну та смачну закуску, навіть якщо гості вже "на підході"
Ви приготуєте цю незвичайну та смачну закуску, навіть якщо гості вже "на підході"

Ви приготуєте цю незвичайну та смачну закуску, навіть якщо гості вже "на підході"

Які ж посиденьки без цікавих страв?

Коли йдеться про новорічний стіл, ми відразу ж думаємо про різноманітні закуски. І якщо не хочеться готувати звичайні бутерброди, пропонуємо рецепт оригінальних кульок.

Цю незвичайну закуску за рецептом Shuba легко приготувати з філе оселедця, варених картоплі та яєць, бринзи, майонезу, зелені та спецій. Для ефектної ми обвалюємо кульки в кропі, але для ефектної подачі можна використовувати щось інше — наприклад, подрібнені горішки або крекер солоний. Думаємо, гості будуть задоволені у будь-якому разі.

Як приготувати кульки з оселедцем та картоплею

Інгредієнти на 4 порції:

  • оселедець, філе — 1 шт.;
  • картопля — 2 шт.;
  • яйця курячі — 4 шт.;
  • бринза — 100 г;
  • майонез 72% — 40 г;
  • сіль, перець чорний мелений, гілочка кропу — до свого смаку;
  • салат, листя — 4 шт.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю миємо, варимо в шкірці до готовності протягом півгодини, чистимо і натираємо на дрібній тертці.
  2. Яйця також відварюємо круто, даємо охолонути, чистимо і також натираємо на дрібній тертці.
  3. Філе оселедця очищаємо від шкірки та дрібних кісточок, перебиваємо у блендері.
  4. Бринзу натираємо на середній тертці.
  5. Усі підготовлені інгредієнти змішуємо, солимо, перчимо, додаємо майонез та перемішуємо. Отриману масу відправляємо 1:00 в холодильник.
  6. З охолодженої маси формуємо кульки завбільшки як волоський горіх. Обвалюємо їх у подрібненому кропі та викладаємо на тарілку, застелену листям салату.

Рекомендуємо також подати до святкового столу мариновану закуску з капусти та перцю. Така смакота точно всім сподобається.

Теги за темою
Новий рік
Джерело матеріала
loader