Жодних "танців з бубном" для новорічного столу
Якщо ви любите оселедець, то просто нарізати чи приготувати класичну "Шубу" — вже неактуально. Тому ми приготували для вас незвичайний рецепт закуски.
З улюбленої рибки можна приготувати незвичайну закуску за рецептом Shuba. Подається вона у формі ялинкових кульок, а за складом — така сама, як "Шуба". Це гарний та незвичайний спосіб прикрасити новорічний стіл.
Як приготувати закуску "ялинкові кульки"
Інгредієнти на 6 порцій:
- буряк — 3 шт.;
- картопля — 4 шт.;
- морква — 2 шт.;
- яйця курячі — 2 шт.;
- цибуля — 1 шт.;
- оселедець, філе — 200 г;
- майонез 67% — 2 ст. л.;
- сіль, перець чорний мелений — до свого смаку.
Для прикрас:
- яйця курячі — 1 шт.;
- оливки без кісточки — 6 шт.;
- цибуля зелена — 10 г.
Спосіб приготування:
- Філе оселедця чистимо від кісток і дрібно нарізаємо. Цибулю чистимо і дрібно нарізаємо. Яйця відварюємо круто, чистимо, дрібно натираємо (невелику кількість залишаємо для прикраси). Картоплю, буряк, моркву мою, обмотуємо пергаментом, фольгою і запікаємо до готовності. Даємо охолонути, чистимо і дрібно натираємо.
- Картопля та морква змішуємо у великій мисці. Туди ж додаємо оселедець, майонез, сіль та перець, все ретельно перемішуємо.
- На харчову плівку викладаємо шар тертих буряків, зверху викладаємо рибну масу і формуємо кульки. Відправляємо закуску в холодильник на годину. Після знімаємо плівку, прикрашаємо тертими яйцями, зеленою цибулею та оливками.
Рекомендуємо також приготувати на новорічний стіл закуску зі шпротами "Новорічний салют". Вона справить незабутнє враження.