Лубінець звинувачує Мін’юст у смерті ув’язненого після побиття в колонії
Лубінець звинувачує Мін’юст у смерті ув’язненого після побиття в колонії

Лубінець звинувачує Мін’юст у смерті ув’язненого після побиття в колонії

Мін’юст вбиває людей, пише Лубінець 

10 грудня помер ув’язнений Сергій Троцько, якого побили в Софіївській виправній  колонії №45 на Дніпропетровщині. Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звинувачує в цьому Мін’юст.

Джерело: Дмитро Лубінець в телеграм.

Подробиці: Сергія Троцька знайшли працівники Офісу Омбудсмана під час відвідування колонії. Чоловік лежав у неврологічному відділенні Софіївської багатопрофільної лікарні № 45 у важкому стані: у хворого була деформація кісток черепа, порушення мовлення, відсутність зору на одне око, він не міг ходити. Чому у чоловіка були такі травми – в колонії не пояснили, не було й інформації у медичних документах. 

Лубінець звинувачує Мін’юст у смерті ув’язненого після побиття в колонії - Фото 1

Тому представники офісу звернулися у поліцію, щоб відкрили кримінальне провадження. Бо чоловікові несвоєчасно надали медичну допомогу,  а також, можливо, бити та катували. Після цього ув’язненого перевило у лікарню імені Мечникова в Дніпрі, де він і помер. Лубінець звинувачує у цьому бездіяльність Мінісерства юстиції, адже відповідальність за життя несуть профільні установи.

Цитата Дмитра Лубінця: "Офіс Омбудсмана здійснює систематичні відвідування місць несвободи та виявляє там порушення прав людини, зокрема на медичну допомогу! Однак усі намагання вплинути на надання медичної допомоги у пенітенціарних установах Мін’юсту, а також наші акти реагування щодо усунення порушень під час надання медичної допомоги, залишаються без реагування. Як наслідок: медична система Мін’юсту просто вбиває людей!".

Джерело матеріала
loader