Зеленський в дорозі до Аргентини зустрівся з прем’єром Кабо-Верде
Зеленський в дорозі до Аргентини зустрівся з прем’єром Кабо-Верде

Зеленський в дорозі до Аргентини зустрівся з прем’єром Кабо-Верде

Він запросив прем’єра до України

Президент України Володимир Зеленський вирушив до Аргентини, та в дорозі зустрівся із прем’єр-міністром Кабо-Верде Жозе Уліссешем Коррея-і-Сілвою. Це перша зустріч в історії двосторонніх відносин із цією країною.

Джерело: Офіс президента.

Подробиці: В ОП не уточнюють, де саме зустрілись президент України та прем’єр Кабо-Верде. Зазначається лише, що Зеленський в дорозі на інавгурацію новообраного президента Аргентини Хав’єра Мілея. Сторони "узгодили графік двосторонніх контактів на найближчу перспективу", а також Зеленський запросив очільника уряду Кабо-Верде відвідати Україну з візитом.

Про що мова: Кабо-Верде постійно підтримує Україну в ООН (щодо територіальної цілісності й суверенітету країни). Це маленька країна (площа всього 4033 км²) в Африці, на 18 островах Атлантичного океану. Ці острови, до того безлюдяні, були заселени у XV ст. португальцями. Лише у 1972 році португальська провінція набула статусу автономії. З початку прошлого віку до 1986 року країна звалась республікой Островів Зеленого Мису, після набуття статусу незалежності стала Кабо-Верде. Перші вибори тут відбулись лише в 1991 році.

Джерело матеріала
loader