Олімпійський чемпіон і нардеп Беленюк: "Бойкот показав свою неефективність"
Олімпійський чемпіон і нардеп Беленюк: "Бойкот показав свою неефективність"

Олімпійський чемпіон і нардеп Беленюк: "Бойкот показав свою неефективність"

Український борець нагадав як українці не виступали на одній арені з росіянами раніше

Олімпійський чемпіон Токіо-2020 і народний депутат України Жан Беленюк висловився проти бойкоту Олімпійських ігор через участь у них РФ і Білорусі.

Джерело: Facebook-акаунт Беленюка

Подробиці: Нардеп нагадав, що в України вже був досвід бойкотування змагань, де представлені "нейтральні" росіяни.

Нагадаємо, напередодні Виконком МОК допустив російських спортсменів до Олімпіади-2024. Допуск можливий тільки за умови дотримання умов нейтралітету і за умови, що спортсмени кваліфікуються на Олімпіаду. Умови нейтралітету включають в себе відсутність причетності до силових структур і публічної підтримки війни в Україні.

Цитата Жана Беленюка: Я вважаю, що треба виступати і поясню чому!

По-перше, ми вже мали досвід бойкотування змагань, де представлені на кшталт "нейтральні" росіяни, у період одразу ж після проголошення нових рекомендацій МОКом і до 26 липня поточного року, коли міністерство дозволило виступати. Досвід того бойкоту, на мою думку, показав нам його неефективність. Спортсмени втратили можливість здобувати перемоги для нашої країни і, що ще важливіше, можливість використовувати міжнародні майданчики для того, щоб доносити інформацію по всьому світу про війну на Батьківщині, надаючи таку можливість росіянам у той самий момент!

Наступного дня після скасування бойкоту, сталася відома історія з Ольгою Харлан (усі пам'ятають, сподіваюся), яка привернула увагу всіх міжнародних ЗМІ до України!

По-друге, нам, на жаль, не вдалося сформувати навколо себе коаліцію країн-союзників, які готові були б РЕАЛЬНО долучитися до бойкоту і тим самим суттєво посилити нашу позицію щодо тиску на МОК. Спасибі всім міжнародним федераціям, як, наприклад, Міжнародна федерація легкої атлетики, які, незважаючи на всі "рекомендації", дотримуються своєї позиції, і не допускають орків до змагань!
По-третє, треба продовжувати тиснути на МОК і міжнародні федерації щодо дотримання їхніх же рекомендацій, щоб це не було, як ми знаємо, просто профанацією.

Їхати! Перемагати! Не тиснути руку, показуючи, що терористи не гідні жодної поваги! Встановлювати проукраїнський порядок денний у Парижі, використовуючи цей величезний комунікаційний майданчик.

Це лише моя особиста думка.

Читайте також інші новини спорту:

Джерело матеріала
loader
loader