Мера Сум Лисенка відсторонили від роботи ще на два місяці
Мера Сум Лисенка відсторонили від роботи ще на два місяці

Мера Сум Лисенка відсторонили від роботи ще на два місяці

Вищий антикорупційний суд України продовжив усунення з посади голови Сум Олександра Лисенка та директора Департаменту інфраструктури міськради ще на два місяці. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

- 8 грудня суддя ВАКС задовольнив клопотання прокурора САП та ще на два місяці усунув з посади мера міста Суми. Термін усунення продовжено до 8 лютого 2024 року, - йдеться у повідомленні.

Чиновників було викрито у жовтні поточного року за звинуваченнями у здирстві та отриманні хабара. Вони вимагали від місцевих бізнесменів гроші за можливість вільного підприємництва, стягуючи податок у компанії, яка займається вивезенням сміття. Сума хабара склала 2 млн 130 тис. грн, а тим, хто відмовив платити, обіцяли створити труднощі у веденні бізнесу.

У жовтні Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід меру міста Сум Олександру Лисенку, наказавши утримання під вартою протягом двох місяців з можливістю внесення застави. Пізніше мера було випущено під заставу. Директору Департаменту інфраструктури Сумської міської ради, також викритому в корупції, також було призначено запобіжний захід у вигляді утримання під з альтернативою внесення застави у розмірі майже 1,5 млн грн.

Олександру Лисенку 52 роки. Він обіймає посаду міського голови дев'ятий рік. 25 жовтня 2020 року його переобрали на другий термін.

 

Джерело матеріала
loader