Виявляється, це дуже просто
Французький соус, який ми називаємо майонез — найвідоміший з усіх соусів. Навряд чи без нього обійдеться і різдвяний, і новорічний стіл — ми додаємо його і в улюблене олів’є, і в Шубу.
Основа справжнього майонезу незмінна – це свіжі яйця та гарна рослинна олія. Решта – сіль, цукор, лимонний сік, гірчиця – додається для смаку. Саме класичним рецептом улюбленого всіма соусу ми з "Главредом" і поділимося. Впевнені, що приготовлений майонез вам сподобається набагато більше, ніж покупний. До того ж ви будете впевнені в якості улюбленого соусу.
Як приготувати домашній майонез
Інгредієнти:
- 2 курячі яйця;
- 0,5 год л цукру;
- 0,5 ч л солі;
- 1 ч л оцту 9%;
- 200 мл рослинної олії.
Спосіб приготування:
- У посуд розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор, оцет, вливаємо рослинну олію.
- Занурювальний блендер поміщаємо таким чином, щоб він накрив яєчні жовтки. Починаємо збивати масу на максимальній швидкості до загусання.
- До готового соусу за бажанням додаємо спеції, часник і відправляємо його в окремий посуд для зберігання.
Рекомендуємо додати домашній олів’є у французький салат з буряка за рецептом "Телеграфа". Він вийде ще смачніше.