Революція від Google: в компанії планують вдосконалити технології за допомогою ШІ
Революція від Google: в компанії планують вдосконалити технології за допомогою ШІ

Революція від Google: в компанії планують вдосконалити технології за допомогою ШІ

Компанія Google DeepMind використала штучний інтелект, щоби спрогнозувати структуру понад 2 млн нових матеріалів. Дослідники переконані, що це вже можна назвати проривом, який незабаром дозволить вдосконалити наявні технології.

Які технології можна буде вдосконалити

В компанії із розробки ШІ Alphabet (GOOGL.O) заявили, що майже 400 тис. гіпотетичних зразків матеріалів вже скоро вдасться виготовляти в лабораторних умовах. Наукову статтю із цим твердженням опублікували в журналі Nature.

Дослідники прогнозують, що нові знання довзволять створювати більш ефективні акумулятори, сонячні панелі та комп’ютерні чіпи. Разом з тим відкриття і синтез нових матеріалів може бути дорогим і тривалим процесом. Наприклад, знадобилося близько двох десятиліть тестів та спостережень, перш ніж літій-іонні акумулятори стали комерційно доступними. Сьогодні, як ми знаємо, вони використовуються для живлення всього – від телефонів і ноутбуків до електромобілів.

Зараз дивляться

 – Сподіваємось, що завдяки експериментам, автономному синтезу та навчанню машин, ми зможемо керувати цими термінами та скоротити їх, – висловив надію науковий співробітник DeepMind Екін Догус Кубук.

Що далі робитимуть дослідники

Штучний інтелект, створений DeepMind, навчався на даних проєкту Materials Project. Він належить міжнародній дослідницькій групі, заснованій в Національній лабораторії Лоуренса Берклі в 2011 році. В межах аналізу ШІ дослідив близько 50 тис. вже відомих матеріалів.

В компанії заявили, що тепер ділитимуться своїми даними з дослідницькою спільнотою, сподіваючись прискорити подальші прориви у відкритті матеріалів.

Теги за темою
Технології Google
Джерело матеріала
loader