За 5 років ШІ зможе конкурувати з людиною – гендиректор Nvidia
За 5 років ШІ зможе конкурувати з людиною – гендиректор Nvidia

За 5 років ШІ зможе конкурувати з людиною – гендиректор Nvidia

Гендиректор Nvidia Дженсен Хуан заявив, що універсальний штучний інтелект (УШІ) може за пʼять років скласти конкуренцію людині. Водночас СЕО компанії з виготовлення процесорів додав, що, попри швидкий прогрес, технології на це знадобиться час.

Коли ШІ зможе вийти на рівень людини

За словами Дженсена Хуана, програма, яка зможе впоратися з тестами та обчисленнями не гірше за людину, зможе зʼявитися вже протягом найближчого десятиліття. Про це він заявив під час New York Times DealBook Summit 2023. А технологію, що матиме “базовий” рівень інтелекту, подібний до людського, ми зможемо побачити вже за пʼять років, вважає Хуан.

Гендиректор Nvidia не став уточнювати, який саме вигляд матиме УШІ. Проте зазначив, що у своїй діяльності компанія вже не може обійтися без використання ШІ.

Зараз дивляться

– Програмне забезпечення не може бути написане без ШІ, процесори не можуть бути спроєктовані без ШІ, нічого не можливо без ШІ, – резюмував Дженсен Хуан свої роздуми про потенціал штучного інтелекту.

Хоча СЕО Nvidia зауважив, що ШІ розвивається швидше, ніж він очікував, технологія досі не продемонструвала ознак того, що вона може перевершити складний людський інтелект.

Що кажуть інші бізнес-лідери з приводу ШІ

Співзасновник компанії OpenAI – творця ChatGPT – Ілля Суцкевер прогнозує, що ШІ в його найдосконалішій формі створить нові проблеми, такі, як сплеск фейкових новин і кібератак, автоматизована зброя зі штучним інтелектом і навіть “тривала диктатура”.

Інвестор Ян Гоґарт, що вклався у понад 50 ШІ-компаній, заявив, що майбутній “богоподібний ШІ” призведе до “застарівання або знищення людської раси”, якщо стрімкий розвиток технології не буде регулюватися.

До слова, Дженсен Хуан – не єдиний представний технологічної компанії, який прогнозує конкуренцію УШІ та людини. У лютому екс-керівник компанії Meta Джон Кармак заявив, що універсальний штучний інтелект зʼявиться до 2030-х років, і це коштуватиме трильйони доларів.

Гендиректор і співзасновник Google DeepMind Деміс Гассабіс пророкує, що ШІ, який буде настільки ж потужним, як і людський мозок, з’явиться протягом наступних кількох років.

Джерело матеріала
loader
loader