Польський уряд висунув пропозиції для розблокування кордону
Польський уряд висунув пропозиції для розблокування кордону

Польський уряд висунув пропозиції для розблокування кордону

Польща закликає Україну скасувати обов’язкову реєстрацію порожніх вантажівок у електронній черзі щонайменше на двох пунктах пропуску для стабілізації ринку автоперевезень.

З такою попрозицією звернувся міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик до віцепрем’єр-міністра України Олександра Кубракова, повідомляє Міністерство інфраструктури Польщі.

Зокрема, йдеться про скасування обов’язкової реєстрації в системі «єЧерга» транспортних засобів, які повертаються з України до ЄС без вантажу, принаймні на двох пунктах пропуску: «Зосин – Устилуг» та «Нижанковичі – Мальховіце».

У польському уряді переконані, що введення електронної черги значно збільшило час очікування на кордоні для порожніх польських вантажівок, що вплинуло на конкурентність компаній, яким вони належать.

Польський міністр висловив сподівання, що уряд України прийме це звернення та зробить відповідні дії, які будуть «спрямовані на добробут українських та польських водіїв, перевізників та підприємців з інших секторів економіки».

Крім того, польський міністр закликав комісара ЄС з питань транспорту Адіну Валеан створити спільний комітет для аналізу впливу Угоди про лібералізацію перевезень автомобільним транспортом з Україною на ринок автомобільних перевезень ЄС. Скасування цієї угоди є головною вимогою польських протестувальників.

Також Адамчик звернувся до президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн із проханням підтримати його звернення до уряду України щодо деактивації системи електронної черги.

Джерело матеріала
loader
loader