Таким "олів’є" люблять поласувати в Іспанії: просто замініть ковбасу на незвичайний продукт
Таким "олів’є" люблять поласувати в Іспанії: просто замініть ковбасу на незвичайний продукт

Таким "олів’є" люблять поласувати в Іспанії: просто замініть ковбасу на незвичайний продукт

Здивувати всіх можна навіть салатом

Салати дуже поширені на нашій кухні. Що може бути простіше, ніж нарізати всі інгредієнти, заправити улюбленим соусом і подати до столу. Безумовно, один із найпопулярніших салатів – це класичний олів’є.

Схожий салат є і в Іспанії — називається він Ensaladilla rusa, але рецепт відрізняється від загальновідомого олів’є. Разом із "Фокусом" розповімо, як його приготувати.

Як приготувати іспанську олів’є

Інгредієнти:

  • 1 кг картоплі;
  • 1 морква;
  • 1 цибулина;
  • 3 яйця;
  • 2 банки тунця в оливковій олії;
  • 10 оливок з анчоусами;
  • 10 маленьких огірків;
  • 230 г майонезу;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 ч. л. лимонного соку;
  • 1 ст. л. оливкової олії;
  • сіль та перець до свого смаку;
  • щіпка солодкої паприки;
  • 1 ст. л. нарізані петрушки.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю та моркву відварюємо, чистимо, остуджуємо і нарізаємо кубиками.
  2. Яйця варимо круто, остудити, чистити та також нарізати кубиками.
  3. Очищений лук нарізаємо дрібними кубиками, огірки — соломкою, а оливки розрізаємо помелам. Тунець розминаємо вилкою.
  4. Для приготування соусу змішуємо майонез, часник, лимонний сік, оливкову олію, сіль, перець та паприку.
  5. У мисці змішуємо всі інгредієнти, додаємо соус і обережно перемішуємо.
  6. Салат викладаємо на велику страву чи тарілку, прикрашаємо яйцями та посипаємо петрушкою.

Салат подаємо з крекерами або чіабатою за рецептом "Телеграфа". Смачного.

Теги за темою
Іспанія
Джерело матеріала
loader