Зеленського визнали найвпливовішою людиною Європи
Зеленського визнали найвпливовішою людиною Європи

Зеленського визнали найвпливовішою людиною Європи

Відоме видання Politico визнало президента України Володимира Зеленського найвпливовішою людиною Європи у 2023 році. Щороку видання створює цей рейтинг, аналізуючи європейських діячів, йдеться на сайті журналу.

У рейтингу є три категорії: виконавець, мрійник та руйнівник, а також номінація найвпливовішої людини. Саме його одержав Зеленський, зазначають у виданні.

- Зеленський переконав решту Європи у тому, що її майбутнє пов'язане з майбутнім України – у це мало хто вірив до вторгнення Росії у лютому. Його комунікативні навички були ключовими. Його риторика чітко показує зловмисність російського режиму, проти якого він бореться, розвіюючи віру значної частини Європи – особливо у Берліні та Парижі – у тому, що Москва може бути партнером, – пише видання.

Видання наголошує на репутації Зеленського – це президент, який відверто говорить про війну і веде чесну боротьбу, – це все, що зараз бачить Захід. "Йому довіряють зброю, надають гранти та військову підтримку, яка, ймовірно, лише розширюватиметься, оскільки Захід розглядає питання передачі систем протиповітряної оборони", - йдеться в матеріалі

Це вдруге, коли Зеленський очолив рейтинг найвпливовіших людей Європи за версією Politico. Рік тому видання писало, що лідерство Зеленського відсунуло на другий план внутрішні проблеми України, зокрема корупцію та проблеми з економікою. При цьому президент Росії Володимир Путін у цьому списку отримав номінацію "невдахи року".

Теги за темою
Володимир Зеленський ЗМІ
Джерело матеріала
loader
loader