У Ніжині встановили пам’ятник Олександру Мацієвському
У Ніжині встановили пам’ятник Олександру Мацієвському

У Ніжині встановили пам’ятник Олександру Мацієвському

Пам’ятник Герою України зведено за кошт меценатів.

Відтепер у Ніжині є пам’ятник Герою України Олександру Мацієвському, якого розстріляли російські окупанти за слова “Слава Україні!”.

Про це повідомили в Чернігівській обласній державній адміністрації.

"Ця скульптура – серце Меморіального комплексу усім воїнам, загиблим у війні з російськими окупантами. Зведений за рахунок благодійників", – написав голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус.

Він нагадав, що перший пам’ятник незламному ніжинцю встановили не в Україні. Ще у вересні 2023 року відповідна скульптура постаті та остання фраза Героя з’явилися на приватній території медичної установи у столиці Грузії з ініціативи засновника лікарні. І теж завдяки меценатам.

"Зараз, під час повномасштабного вторгнення російських військ, питання фінансування Меморіалів пам’яті чи заходів патріотичного виховання за бюджетні кошти є досить суперечним: так, це безумовно потрібно, АЛЕ чи можемо ми це собі дозволити, поки військовослужбовці потребують боєприпасів. Риторично", – зазначив голова.

Мацієвський був снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області. Воїна вбили 30 грудня 2022 року. Його тіло повернули додому в лютому 2023 року.

У квітні у центрі Києва з’явився мурал на честь Героя Олександра Мацієвського. Зображення створили на одній з адміністративних будівель Верховної Ради України й присвячений він пам’яті всіх загиблих під час війни.

Джерело матеріала
loader
loader