Єврокомісія виділить Україні 50 мільйонів євро на ремонт портів
Єврокомісія виділить Україні 50 мільйонів євро на ремонт портів

Єврокомісія виділить Україні 50 мільйонів євро на ремонт портів

Європейська комісія надасть Україні 50 мільйонів євро на ремонт портової інфраструктури, яка постраждала від російських ударів. У ЄС сподіваються, що це сприятиме подальшому експорту агропродукції на світовий ринок. Про це йдеться у листі президента Єврокомісії Урсули фон дер Ляйєн до президента України Володимира Зеленського, який вона оприлюднила у Twitter (X).

– Вітаємо відкриття Україною чорноморського гуманітарного коридору, який дозволив продовжити морський експорт. Щоб підтримати ці зусилля Єврокомісія робить доступними 50 мільйонів євро на швидкий ремонт та оновлення інфраструктури українських портів, – йдеться у листі.

Президент ЄК зазначила, що згодом інвестиції дозволять українським портам повернутись до обсягів експорту, які були до початку війни. Вона додала, що у жовтні цього року Україна експортувала 4,6 мільйона тонн зерна – 3,6 мільйона тонн товарів кораблями та ще 1 мільйон тонн залізницею та вантажівками.

Раніше прем'єр Денис Шмигаль зазначив, що цього року в Україні прогнозують 79 мільйонів тонн урожаю. І на власні потреби країні вистачить 25% від цього обсягу, решта буде спрямована на подолання голоду у світі.

Теги за темою
Євросоюз
Джерело матеріала
loader
loader