Від наземної коаліції до безпеки в Чорному морі: Умєров про результати 17-го Рамштайну
Від наземної коаліції до безпеки в Чорному морі: Умєров про результати 17-го Рамштайну

Від наземної коаліції до безпеки в Чорному морі: Умєров про результати 17-го Рамштайну

Міністр оборони Рустем Умєров підбив підсумки 17-ї зустрічі Контактної групи з питань оборони України, більш відомої, як Рамштайн.

Про це повідомляється в Міністерстві оборони України.

– Кожен наданий Україні боєприпас – це можливість знищити опорний пункт ворога – зазначив Умєров під час 17-ї зустрічі Рамштайну.

Серед оголошених пакетів допомоги від партнерів:

Зараз дивляться
  • Сформовано нову коаліцію наземних засобів протиповітряної оборони. До неї долучилися 20 країни (Ground-Based Air Defence), лідери – Німеччина та Франція;
  • За підсумками вчорашнього візиту міністра оборони Німеччини, вже оголосили про допомогу на $1,4 млрд – сюди входять системи IRIS-T з керованими ракетами, 8 тис. нових протитанкових мін, один комплект системи Patriot, додаткові 155-міліметрові артилерійські боєприпаси – усе Україна має отримати до середини грудня;
  • Нідерланди підготували €2 млрд на військову допомогу Україні;
  • Лідер ІТ-коаліції – Естонія надає фінансування на суму $500 тис. на діяльність ІТ-коаліції на додаток до зобов’язань Люксембургу у розмірі €10 млн.
  • Британія та Норвегія в рамках Морської коаліції шукатимуть способи посилити безпеку у Чорному морі.

Рустем Умєров також подякував за постійну підтримку України з боку міжнародних партнерів. Він наголосив, що кожна одиниця озброєння, надана Силам оборони України, посилює їхню здатність чинити опір ворогу та звільняти українську територію.

Крім того, очільник Міноборони окремо запросив міністрів оборони країн-партнерів приїздити з офіційними візитами до України, аби мати змогу на власні очі переконатися, що надана ними допомога використовується ефективно і наближає день нашої перемоги.

– Перемога України стане чітким сигналом для диктатур. Це сигнал про те, що злочин агресії буде покараним, – сказав Рустем Умєров.

В Міноборони додали, що для цього Україна працює над створенням потужного військово-промислового комплексу і залучатиме своїх міжнародних партнерів до цього процесу.

Раніше глава держави Володимир Зеленський казав, що результатом Рамштайну стали нові пакети допомоги, куди увійшли, зокрема, системи РЕБ, снаряди, ракети та нові потужності для української протиповітряної оборони.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!
Теги за темою
Міноборони
Джерело матеріала
loader
loader