Спробуйте раз — і ви не захочете по-іншому
Печінка – важливий та корисний продукт. Її можна подавати як самостійну страву, готувати з неї незвичайні салати, печінкові котлети та незвичайні закусочні рулетики.
Сьогодні ми разом із Shuba приготуємо печінку так, як готують її у Грузії. Цю фантастичну страву готувати дуже просто. Ми візьмемо курячу печінку, проте ви можете вибрати будь-яку іншу на ваш смак. Добре промийте її перед початком приготування і видаліть все зайве — адже якщо жовч потрапить у готову страву, вона гірчитиме.
Як приготувати печінку по-грузинськи
Інгредієнти на 2 порції:
- печінка — 300 г;
- томати — 1 шт.;
- цибуля червона ріпчаста — 1 шт.;
- часник, зубчики — 2 шт.;
- кінза, пучок — 1 шт.;
- сіль, чорний перець, олія, борошно — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Помідори нарізаємо кубиками, цибулю — кільцями, часник і кінзу нарізаємо ножем. Підготовлені інгредієнти відправляємо у глибокий салатник.
- Печінку миємо, обрізаємо жир, нарізаємо невеликими шматочками та обвалюємо їх у борошні. Смажимо печінку до готовності на сковороді з розігрітою олією.
- Готову печінку перекладаємо в салатник до підготовлених інгредієнтів, перемішуємо, накриваємо кришкою і даємо настоятися 10-15 хвилин.
Подаємо таку печінку по-грузинськи з картопляним пюре за рецептом "Телеграфа". Смачного.