Роббі: розкрито справжнє ім'я художника Бенксі
Роббі: розкрито справжнє ім'я художника Бенксі

Роббі: розкрито справжнє ім'я художника Бенксі

На ВВС знали ім'я ще 20 років тому, але "забули" про це

Ім'я всесвітньо відомого анонімного художника Бенксі було розкрито ще 20 років тому, він сам підтвердив його в інтерв'ю британському національному мовнику.

Джерело: BBC.

Подробиці: особистість Бенксі досі залишається невідомою світовій громадськості, незважаючи на те, що художник є позивачем та відповідачем з кількох судових розглядів. Між іншим, у 2003 році ВВС зробило інтерв'ю з таємничим художником. Бенксі тоді було за 20 років. В ефір ВВС потрапив не весь матеріал. І ось тільки тепер національний мовник, перебираючи свої архіви, натрапив на ім'я художника: він підтвердив, що його звуть Роббі.

Деталі: британський мовник назвав лише ім'я художника, не озвучивши жодного припущення щодо цього. Протягом багатьох років про справжню особу Бенксі ходять чутки. Зокрема, експерти вважають, що під псевдонімом Бенксі ховається або Робін Ганнінгем (до речі, саме це ім'я фігурує відповідачем за судовим позовом, в якому художника та його компанію Pest Control Ltd звинуватили у наклепі), або Роберт Дель Наджа (художник із групи Massive Attack is Banks). Тобто підказка ВВС 20-річної давності нічого не дає.

А тим часом:

Джерело матеріала
loader
loader