Його можна використовувати для суші та ролів, а можна навіть заморозити
Ситний, простий у приготуванні та пишний омлет – улюблений варіант сніданку багатьох із нас. Якщо хочеться "помандрувати" та дізнатися, як готують омлет у Японії, тоді читайте цей матеріал.
Сьогодні разом з "Важно знать" ми приготуємо омлет так, як його готують у Японії. Японці люблять додавати у страву трохи соєвого соусу. Та й технологія приготування омлету "Тамагояки" зовсім інша — він вийде багатошаровим, з легким і приємним насолодою. Японці використовують омлет для суші та ролів, заморожують та пакують у бенто (ланчбокс) школярам.
Як приготувати японський омлет "Тамагоякі"
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- 2 ч. л. цукру;
- 0,5 ч. л. соєвого соусу;
- 2 ч. л. майонезу;
- 1 ст. л. молока;
- олія для смаження.
Спосіб приготування:
- Яйця розбиваємо в глибоку миску, додаємо цукор, соєвий соус, молоко, майонез і перемішуємо все до однорідного стану.
- Сковороду змащуємо олією, виливаємо частину яєчної заготовки та розподіляємо по сковороді.
- Коли омлет добре підсмажився з одного боку, згорніть його в рулет, а на місце, що звільнилося, знову вилийте яєчну суміш для омлету. Ідея в тому, щоб поєднати кожен новий млинець із попереднім.
- Можете викласти на омлет улюблену начинку — шинку, сир чи овочі. Щільно загорніть млинець у рулетик, з’єднавши його з вже готовими. У вас має вийти чотири рулетики, які в процесі приготування з’єднаються в один.
- Готовий омлет викладіть на тарілку і розріжте на порційні шматочки, щоб було зручно їсти.
Рекомендуємо також приготувати рибний омлет за рецептом "Телеграфа". Ви такого точно не куштували.