Росіяни можуть перегрупуватися через успішні дії ЗСУ на лівому березі, – ГУР
Росіяни можуть перегрупуватися через успішні дії ЗСУ на лівому березі, – ГУР

Росіяни можуть перегрупуватися через успішні дії ЗСУ на лівому березі, – ГУР

Збройні Сили успішно проводять операції на лівому березі, ліквідовуючи ворога. Однак повідомляти всі деталі станом на зараз не будуть.

Росіяни розглядали втечу

Представник Головного управління розвідки Євген Єрін розповів, що у зв'язку з успішними діями ЗСУ на лівому березі, ворог намагатиметься здійснити перегрупування. У російських сил, що діють у регіоні, вибудована багатоешелонована система оборони.

Також у ГУР зазначили, що окупанти вже розглядали сценарій відступу раніше. Однак як буде далі наразі невідомо.

Я так розумію, що вони готувалися до таких сценаріїв і припускали, що їм доведеться відступати з лівого берега. Далі як розвиватиметься ситуація – ми побачимо,
– наголосив Єрін.

Він додав, що українська армія продовжує вивчати слабкі місця російської оборони.

ЗСУ закріпилися на лівому березі

  • Зранку 17 листопада Морська піхота ЗСУ офіційно підтвердила дії українських сил на лівому березі Херсонської області. Там додали, що їм вдалося закріпитися на декількох плацдармах.
  • Також там поділилися втратами російської армії у ході цієї спецоперації. З початку бойових дій на лівому березі Дніпра окупанти втратили 1216 вбитими та 2217 пораненими. Також ЗСУ ліквідували 24 танки,89 артилерійських систем та мінометів, 135 одиниць різноманітної автомобільної техніки тощо.
  • Концентрація російських сил на Херсонському напрямку висока, однак вони розтягнуті вздовж річки. Окупантам там незручно воювати, вони просто не можуть "закопатися" поблизу берега через велику кількість ґрунтових вод.
Джерело матеріала
loader
loader