Єрмак анонсував можливе відкриття цивільного аеропорту в Україні: що відомо
Єрмак анонсував можливе відкриття цивільного аеропорту в Україні: що відомо

Єрмак анонсував можливе відкриття цивільного аеропорту в Україні: що відомо

В Офісі президента сказали, що в Україні можуть відкрити один із аеропортів для цивільних польотів до закінчення війни з Росією. Це може статися, якщо партнери допоможуть країні з додатковими системами ППО.

З такою заявою виступив голова ОП Андрій Єрмак 15 листопада під час виступу в Інституті Хадсона у Вашингтоні (США). За його словами, Україна вже працює над цим із партнерами (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

Водночас Єрмак не назвав аеропорт та конкретних часових рамок для його відкриття. Він зазначив, що відкриття цивільного аеропорту означатиме, що у війні, яку Росія веде проти української держави, настав переломний момент.

"Посилення ППО стане запорукою відновлення. Для відновлення України потрібна надійна парасолька. Зокрема, її посилення дозволить нам знову відкрити один з аеропортів України. Ми вже працюємо над цим з нашими партнерами. Це ознака того, що наближається переломний момент у війні", – сказав керівник ОП.

Як відомо, польоти цивільної авіації в Україні були повністю закриті у перший день полномасштабного вторгнення Росії – 24 лютого 2022 року.

Як повідомляв OBOZ.UA, влітку 2023 року голова Львівської ОВА Максим Козицький сказав, що в Україні можуть частково відкрити повітряний простір ще до кінця війни. За його словами, може бути запущено Львівський аеропорт.

А глава МЗС Дмитро Кулеба говорив, що в Україні навіть під час війни можна було відкрити аеропорт у Львові, якби країна мала винищувачі F-16.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Чи не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader