Як обрати ідеальну плитку: на що звернути увагу та рейтинг виробників
Як обрати ідеальну плитку: на що звернути увагу та рейтинг виробників

Як обрати ідеальну плитку: на що звернути увагу та рейтинг виробників

Серед великого різноманіття оздоблювальних матеріалів  є однією з найбільш популярних. Це пояснюється не лише її відмінними експлуатаційними характеристиками та можливістю застосування у різних приміщеннях: як у житлових, так і в комерційних чи громадських, але й величезним асортиментом різноманітних дизайнів, здатних вразити навіть найвимогливіших споживачів.

Як обрати плитку для різних типів приміщення

Визначення, де саме ви плануєте застосовувати плитку, допоможе зорієнтуватися у великому асортименті товарів. Існує загальноприйнята класифікація плитки для підлоги та стін.

Тож чим відрізняються ці два види?

Зараз дивляться
  • Кахель для підлоги є товщим і важчим, він має підвищену стійкість до зносу, оскільки постійно піддається великим навантаженням. Зазвичай має більш грубу поверхню або текстуру, яка забезпечує хороше зчеплення та запобігає ковзанню, особливо в умовах підвищеної вологості.
  • Настінна частіше має гладку поверхню, але буває і рельєфною, оскільки її функція в основному естетична. Також вона набагато легша у ваговій категорії.

Потрібно враховувати специфічні особливості кожного типу приміщення.

У гостьовій та спальні є більше свободи вибору, оскільки тут можна розглядати дизайн інтер’єру. Популярними є різні види, що імітують мармур, дерево, камінь, бетон.

У коридорі рекомендується класти міцну зносостійку плитку через пішохідний потік.

Ванна кімната відрізняється високою вологістю, тому краще обирати вироби з низьким коефіцієнтом вологоспоживання. Кераміка володіє відмінною стійкістю.

На кухні рекомендовано використовувати глянцеву плитку, оскільки на ній менше помітно плями та забруднення. Вона легко чиститься звичайними мийними засобами.

Як обрати ідеальну плитку: на що звернути увагу та рейтинг виробників

Яку плитку найчастіше шукають українці

Тож що саме шукають користувачі в інтернеті про оздоблення? Для відповіді на це запитання експерти компанії АРС проаналізували часті пошукові запити останнього року за допомогою інструменту Google Trends.

Дані свідчать, що люди обирають плитку для підлоги частіше, ніж для стін.

Щодо типу приміщень, кухонна переважає за популярністю. Сьогодні простір для приготування їжі зазвичай оздоблюється міцним керамічним матеріалом в ділянці між робочою поверхнею та висувними шафами, створюючи незвичний фартух.

З моменту запуску інтернет-магазину ars.ua попит на оздоблювальні матеріали тільки зростав. У 2023 році спостерігається значний інтерес споживачів до товарів цього сегменту.

Як обрати ідеальну плитку: на що звернути увагу та рейтинг виробників

Що купують частіше – рейтинг виробників

Під час вибору плитки часто важко визначитися, особливо якщо немає чіткого уявлення про загальний дизайн приміщення. Тому дизайнери інтернет-магазину АРС рекомендують ознайомитись з розділом Ідеї.

За даними ars.ua, серед лідерів продажів у 2023 році – плитка для підлоги Golden Tile, Атем, Intercerama. Завдяки багатому вибору цікавих сучасних дизайнів та доступності відомих українських брендів вони займають лідерські позиції серед виробників з різницею цінового діапазону.

Також великий попит має продукція від популярних польських компаній Cersanit, Opoczno, Paradyz. Але вони частіше пропонують варіанти за більш високими цінами.

Як обрати ідеальну плитку: на що звернути увагу та рейтинг виробників

Діаграми продажу плитки за період 2022-2023 рр. показали збільшений попит на широкоформатні вироби та мозаїку, які використовують для прикрашання ванних кімнат і створення унікальних композицій.

Пам’ятайте, обираючи оздоблення, враховуйте не лише дизайн, але й практичність у певних умовах експлуатації приміщення. Консультанти готові надати всебічну підтримку, допомагаючи обрати ідеальну плитку для вашого інтер’єру.

Джерело матеріала
loader
loader