Гучний скандал на ЧС з карате: українку Терлюгу позбавили місця у фіналі після протесту суперниці
Гучний скандал на ЧС з карате: українку Терлюгу позбавили місця у фіналі після протесту суперниці

Гучний скандал на ЧС з карате: українку Терлюгу позбавили місця у фіналі після протесту суперниці

Організатори ухвалили рішення переграти півфінальну сутичку, яка завершилася тріумфом української спортсменки.

Українська каратистка Анжеліка Терлюга після великого скандалу не змогла пробитися до фіналу чемпіонату світу, який триває в угорському Будапешті.

У півфіналі вагової категорії до 55 кг українка зустрічалася з представницею Болгарії Івет Горановою, яка перемагала Анжеліку на двох попередніх чемпіонатах світу, а також у фіналі Олімпіади-2020 в Токіо.

Сутичка завершилась перемогою Терлюги з рахунком 14:11, але команда Горанової подала протест через те, що під час поєдинку на табло не йшов відлік часу.

Організатори змагань задовільнили апеляцію каратистки з Болгарії, ухваливши рішення про перегравання півфінальної сутички. Каратистки знову вийшли на татамі, а їхній поєдинок повернули на час 1:17 хвилини з рахунком 5:4 на користь болгарки.

У повторній сутичці Анжеліка програла – 4:6. Таким чином, 31-річна уродженка Одеси не змогла вийти до фіналу та буде змагатись за "бронзу".

Після поєдинку з Горановою українська каратистка емоційно прокоментувала несправедливе суддівство у півфіналі чемпіонату світу.

"Несправедливість, в яку я просто не можу повірити! Чому так сталось?! За що?! Чому зі мною?! Болгарська сторона подає протест до Всесвітньої федерації карате, що був збій годинника в середині бою. Тобто вони весь поєдинок мовчали і в кінці,  коли програли, вирішили використати ситуацію з годинником. Якби виграли, теж би так діяли?! Не думаю.

І що роблять судді ?! Вони повертають нас на татамі від середини поєдинку, де я програю 5:4. Ви можете в таке повірити?! Я – ні. Вони не додали 7 секунд в кінці, вони не побачили проблеми в роботі людини, яка відповідає за час, вони просто розтоптали мене своїм несправедливим рішенням!

Коли вони повернули бій, болгарська суперниця тікала по кутах і не хотіла більше битися. Тобі з цим жити, Івет. Ти саме так хотіла до фіналу чемпіонатуу світу?! Я ніколи не пробачу за цей день! Це був не спорт! Це просто несправедливість! А тепер мені хтось буде казати, іди і зберись на свій бронзовий фінал?! 

Та я просто ненавиджу цей спорт! А тепер не треба думати, чому карате неолімпійський вид спорту більше. Бо де ще може статись така ситуація?! Вони просто знайшли якусь помилку з таймером і змусили мене іти і знову битись, і почали з рахунку, де я програю. Ви навіть не зробили новий бій. Я сьогодні нікого не підвела! Я чесно виграла і маю бути у фіналі! В мене вкрали мою мрію!", – написала Терлюга у себе в Instagram.

Зазначимо, що Терлюга є срібною призеркою Олімпіади-2020 у Токіо. Однак на рівні чемпіонатів світу Анжеліка ще не здобувала медалей. Тож у бронзовому фіналі, який відбудеться в суботу, 28 жовтня, вона може виграти свою дебютну нагороду на ЧС.

Ф'юрі – Нганну: ставки букмекерів на бій "Циганського короля" проти ексчемпіона UFC

"Шахтар" у першому матчі з новим тренером мінімально програв "Барселоні" в Лізі чемпіонів (відео)

Усик – Ф'юрі: букмекери назвали фаворита бою за звання абсолютного чемпіона світу

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader