Польський партнер запропонував «Укрзалізниці» два нових маршрути
Польський партнер запропонував «Укрзалізниці» два нових маршрути

Польський партнер запропонував «Укрзалізниці» два нових маршрути

Польський залізничний оператор SKPL, який буде партнером «Укрзалізниці» на новому спареному маршруті Варшава – Рава-Руська – Львів – Коломия, веде переговори про відкриття ще двох маршрутів: Сянок – Хирів та Перемишль – Хирів. Про це розповів директор SKPL Томаш Страпаґєль в інтерв'ю Центру транспортних стратегій.

Зазначається, що ще у лютому 2023 року Міністерство інфраструктури повідомило про ремонт 70 км колії біля кордону з Польщею на ділянках держкордон – Старжава – Хирів – Нижанковичі – держкордон (лінія 102) та Хирів – Самбір. Лінія 102 у перспективі може стати найшвидшим маршрутом між кількома повітами польського Підкарпатського воєводства, який дасть змогу Україні отримати два додаткових переходи з Польщею.

«Перемовини з цього питання ще тривають. Ми вважаємо, що до Хирова треба запускати два поїзди: один з Сянока, інший – з Перемишля. Ми подали відповідну заяву до адміністрації Підкарпатського воєводства та Укрзалізниці», – розказав Страпаґєль.

Коли саме можуть бути відкриті рейси до Хирова, він не взявся прогнозувати.

«Однак хочу підкреслити, що інфраструктура для цього вже готова, адже колії до Хирова з обох напрямків вже відремонтовано», – додав він.

Переговори про відкриття рейсу з Варшави до Рави-Руської тривали з початку року, а на запуск компанії вийшли тільки в середині жовтня.

Джерело матеріала
loader
loader