/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F6134862c0fb5319d717a8480ab575280.jpg)
Улюблений рецепт соусу маринара від італійських мореплавців
"Зробить" навіть магазинний соус
Італійська кухня — найзнаменитіша у всьому світі. Улюблена піца та паста родом з Італії міцно увійшли до нашого меню і ми не уявляємо свій раціон без них.
Сьогодні ми розповімо про знаменитий італійський соус маринара і разом з "Важливо знати" навчимося його готувати. Завдяки запашним спеціям, пекучому перцю та часнику страва складе конкуренцію навіть магазинним соусам.
Вважається, що соус винайшли корабля коки ще в середині XVI століття. Його можна довго зберігати, тому сучасні кулінари закривають соус у банках, щоб ласувати стравою взимку, додаючи її в домашню пасту або використовуючи як основу для піци.
Як приготувати соус маринара
Інгредієнти:
- 700 г томатного пюре;
- 1 цибуля;
- 3 зубчики часнику;
- 1 ст. л. орегано;
- оливкова олія;
- 1/3 ч. л. чорного меленого перцю;
- 1/3 ч. л. меленого перцю чилі;
- сіль.
Спосіб приготування:
- Цибулю очистьте, помийте, наріжте на дрібні кубики.
- Розігрійте сотейник з оливковою олією, відправте цибулю та пасеруйте цибулю до прозорого стану.
- До цибулі додайте часник, пасеруйте ще 2-3 хвилини. Через зазначений час додайте орегано та мелений перець чилі, перемішайте.
- В отриману масу влийте томатне пюре і знову ретельно перемішайте. Посоліть, поперчіть, при необхідності додайте трохи води.
- Дайте закипіти соусу, зменште вогонь і готуйте 20 хвилин помішуючи.
Готовий соус можна подавати до улюбленої пасти або розкласти по стерилізованих банках та закрити. Насолоджуйтесь, смачного.
Відпочинок у Болгарії цього літа: ціни та тенденції
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F68ac81f128b1632dbd19c5d7c4936454.jpg)
Ароматні квіти для вашого саду: які рослини посадити, їх запахи вразять усіх
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2F53b57046e75e48c69aa98dd97a97896e.jpg)
Обов’язково зробіть це з ковдрою і подушками влітку замість прання: українцям нагадали про важливу процедуру
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2F20c5cfad7e5d375b4cf6a4512ecb77d1.jpg)
Ваші троянди квітнутимуть все літо: поливайте кущі цим розчином — рецепт без хімії
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F104%2F245744752785fe6a6f63176f1d69ed9d.jpg)
Чи можна замінити яйця в випічці майонезом: кухар та технологиня поділилися своїми міркуваннями
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F4c49052b98c432f172de2f3374659871.jpg)
Чим підживити огірки одразу після садіння у відкритий ґрунт: органічні та мінеральні добрива, які радять експерти
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F83b49f846c667c98bb94d9bca3c7e1f1.jpg)