"Деруни" по-чеськи замінять вам усі інші закуски
"Деруни" по-чеськи замінять вам усі інші закуски

"Деруни" по-чеськи замінять вам усі інші закуски

Побувайте у Чехії, не виходячи з дому

Чеська кухня багата і знаменита своїми м’ясними стравами та наваристими супами. Чехи також дуже люблять закуску, яка схожа на наші хрусткі деруни.

Називається така закуска брамбораки. Готується вона з натертої картоплі, борошна, яєць, часнику та солі. Чехи додають майоран, молоко та різні спеції. Подають її як окрему страву або з капустою та копченим м’ясом. Можна подавати їх із м’ясною начинкою або зі шкварками, але обов’язково гарячими. Ось таку незвичайну страву ми з Zakordon.24tv.ua та приготуємо.

Як приготувати традиційні чеські брамбораки

Інгредієнти:

  • 80 грамів борошна;
  • 1 яйце;
  • 800 грамів картоплі;
  • соняшникова олія – для смаження.

За бажання також можна додати 2 – 3 зубки часнику; копчене сало; молоко; майоран; сіль; чорний перець; сметану.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю очистьте, помийте, висушіть і натріть на дрібній тертці. Картопляну масу змішайте з борошном, яйцем та часником.
  2. В отримане тісто для брамбораків додайте перець, сіль та майоран.
  3. Розігрійте сковороду з соняшниковою олією. Ложкою викладайте тісто. Смажте "оладки" з двох сторін до золотистої хрусткої скоринки.
  4. Готові оладки викладе спочатку на кухонні серветки або рушники, щоб вони увібрали зайвий жир.

Подавайте брамбораки із домашньою сметаною за рецептом "Телеграфа". Смачного!

Теги за темою
Чехія
Джерело матеріала
loader
loader