"Боявся за своє життя": на Закарпатті ув'язнили 29-річного чоловіка, який не з'явився до військомату
"Боявся за своє життя": на Закарпатті ув'язнили 29-річного чоловіка, який не з'явився до військомату

"Боявся за своє життя": на Закарпатті ув'язнили 29-річного чоловіка, який не з'явився до військомату

Суд покарав мешканця села трьома роками в'язниці за те, що той ухилився від мобілізації.

В Україні судом винесено черговий вирок військовозобов’язаному, який ухилявся від мобілізації. Як і в багатьох інших випадках, суд покарав чоловіка реальним ув’язненням терміном на три роки. Як з’ясував ТСН.ua, йдеться про 29-річного мешканця села Тересва Тячівського району Закарпатської області. Чоловік працює сезонним робітником, розлучений та має на утриманні неповнолітню дитину.

Подробиці в коментарі для ТСН.ua повідомила речниця Закарпатської облпрокуратури Катерина Хижняк.

"За публічного обвинувачення прокурора Тячівської окружної прокуратури мешканця смт. Тересва засуджено до 3 років позбавлення волі за ухилення від призову на військову службу (ст. 336 КК України)", - повідомила нам Катерина Хижняк.

Та додала: "У ході судового розгляду підтверджено те, що чоловік умисно намагався уникнути призову до лав ЗСУ під час мобілізації. У вересні 2022 року він пройшов військово-лікарську комісію та був визнаний придатним до військової служби. У подальшому отримав мобілізаційне розпорядження та у визначений час до територіального центру комплектування та соціальної підтримки не з’явився".

За даними прокуратури, обвинувачений пояснив суду, що такі дії вчинив через страх за своє життя та певні сімейні обставини. Які саме – цього не уточнив. При цьому вину в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав повністю. Наразі триває строк на оскарження вироку в апеляційному порядку.

Правоохоронці додають, що останнім часом, на їхню думку, побільшало вироків, коли обвинувачені отримують реальні строки покарання.

Раніше повідомлялось про те, що в Україні можливе посилення мобілізації. 

Джерело матеріала
loader