Вбивця Даші Лук’яненко втік із в’язниці: що відомо
Вбивця Даші Лук’яненко втік із в’язниці: що відомо

Вбивця Даші Лук’яненко втік із в’язниці: що відомо

Вбивця 11-річної Даші Лук'яненко Микола Тарасов зник з тюрми у Херсоні. Ймовірно, він перебуває не на території України.

Про зникнення злочинця повідомив колишній радник очільника поліції Одеської області Руслан Форостяк. За його словами, після звільнення правобережжя Херсонської області та виправного закладу, Тарасова вже там не було.

В Департаменті з питань виконання кримінальних покарань українським ЗМІ повідомили, що Микола Тарасов дійсно розшукується правоохоронцями.

Там зазначили, що Тарасов відбував покарання в державній установі "Дар’ївська виправна колонія (№ 10)", яка розташована на території територіальної громади, що перебувала в тимчасовій окупації відповідно до наказу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України від 22.12.2022 №309 "Про затвердження Переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих Російською Федерацією" (зі змінами).

"Подальша деокупація територій Херсонської області призвела до відновлення контролю над діяльністю вищезазначеної установи. Однак після відступу окупаційних військ Російської Федерації було виявлено відсутність в установі засуджених та осіб, узятих під варту, зокрема їх облікових документів", – додали в Департаменті.

Станом на 14 вересня 2023 року в Управлінні забезпечення діяльності в південному регіоні Департаменту відсутня інформація про теперішнє місцеперебування засудженого Миколи Тарасова, зокрема відсутня будь-яка офіційна інформація щодо переведення його до іншої установи виконання покарань.

На території свого села (Іванівка Одеської області) протягом останнього часу зловмисник не з'являвся. Селищний голова Віктор Лобач найімовірніше, він утік до Криму й кудись далі.

"Ми думаємо, що йому немає сенсу перебувати на території України", – резюмував Лобач.

Варто зазначити, що під час відступу з Херсона російські військовівивезлидо Росії близько 2500 ув'язнених з місцевих колоній та СІЗО. Решту ув'язнених окупанти випустили, у тому числі засуджених за вбивства та зґвалтування.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

  • 11-річна Даша Лук'яненко зникла 13 червня 2019 року в селі Іванівка Одеської області. Дівчинка вирушила на заняття з танців, але туди так і не дійшла.
  • Волонтери та поліція кілька днів шукали дитину, але знайшли мертвою 19 червня. Дашу вбили та скинули у вигрібну яму на території сусідського будинку. У цьому злочині зізнався 22-річний сусід сім'ї Лук'яненків Микола Тарасов.
  • Його батьки стверджували, що нібито не знали про те, що зробив їхній син, і навіть пройшли детектор брехні. Односельці влаштували їм цькування через злочин хлопця.
  • Пізніше Тарасов уже заявив про свою невинуватість. За його словами, він зізнався у вбивстві дівчинки "під тортурами поліції".
  • У січні 2020 року в адміністрації СІЗО повідомили, що Тарасову загрожує небезпека з боку інших ув'язнених.
  • У рідному селі вбитій дівчинці поставили пам'ятник у вигляді янгола.
  • На початку лютого адвокат Тарасова відмовився його захищати.
  • Вирок хлопцеві оголосили 20 січня. Під час цього засідання Тарасов заперечував провину та навіть намагався порізати собі горло.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело матеріала
loader
loader