Катували струмом та вбивали українців у Херсоні: прокуратура встановила особи трьох окупантів
Катували струмом та вбивали українців у Херсоні: прокуратура встановила особи трьох окупантів

Катували струмом та вбивали українців у Херсоні: прокуратура встановила особи трьох окупантів

Дані окупантів встановили, їм оголосили заочну підозру.

Правоохоронці викрили ще трьох російських загарбників, які під час окупації Херсонажорстоко катували місцевих жителів та вбивали українців. 

Про це повідомили в прокуратурі Херсонської області. 

Українські правоохоронці встановили особи трьох росгвардійців, які під час окупації Херсона катували цивільних українців. Двох з них підозрюють у навмисному вбивстві цивільної особи. 

За даними слідства, підозрювані спільно з іншими окупантами від березня по жовтень 2022 року викрадали та катували українців у приміщенні ізолятора тимчасового тримання. Там росіяни катували людей, примушували їх до співпраці та вимагали свідчити проти своїх знайомих. 

"Наразі встановлено понад двісті осіб, які утримувались у цій будівлі та щодня піддавались різним методам катувань, у тому числі застосуванню електричного струму у ділянці статевих органів. Задокументовано два факти смерті цивільних від тортур", - йдеться у повідомленні.

Трьом росіянам, дані яких уже встановили, заочно повідомили про підозру в жорстокому поводженні з цивільним населенням та інших порушеннях законів та звичаїв війни трьом росгвардійцям (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Двом з них ще інкриміновано умисне вбивство цивільної особи (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 438 КК України).

Нагадаємо, 30-річний уродженець Дагестану – молодший сержант 94-го полку оперативного призначення росгвардії – під час окупації ґвалтував жительку Херсонської області.

  • Тримали в підвалі, а потім убили: на Херсонщині знайшли тіло закатованого чоловіка
  • Херсонці наважуються розповідати про все нові методи катування, які застосовували до них вороги
  • Катівні в Україні були не випадковістю, а частиною ретельно продуманого плану Росії - СNN
Джерело матеріала
loader
loader