На Burning Man спалили українську скульптуру: Дмитро Кулеба розповів, у чому символізм події
На Burning Man спалили українську скульптуру: Дмитро Кулеба розповів, у чому символізм події

На Burning Man спалили українську скульптуру: Дмитро Кулеба розповів, у чому символізм події

Після спалення скульптури відродився птах фенікс.

На всесвітньо відомому фестивалі Burning Man неочікувано спалили українську скульптуру.

Однак, це було символічне спалення. Зокрема, митці-українці, які були ініціаторами такого перформансу, продемонстрували, як відроджується Україна. Зокрема, урочисте спалення відбулося 31 серпня. На фестивалі спалили дерев'яного короба, який приховував скульптуру птаха фенікса, обриси якого нагадують тризуб – символ міцності та незалежності України.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба показав та висловився, в чому саме закладений символізм такого перформансу.

"Представляти Україну на міжнародній мистецькій арені так само складно, як і на дипломатичному треку. Burning Man – важлива мистецька подія, завдяки якій світ може відкрити Україну з нового боку. Я вдячний митцям, які створили цю інсталяцію, талановитим українським художникам Олексію Саю та Богдані Косміній, а також команді мистецького об'єднання STROOM ART, яка реалізувала цей проєкт”, – коментує міністр Дмитро Кулеба.

Ідея та реалізація проєкту "PHOENIX" належить засновнику благодійного фонду "Повернись живим" Віталію Дейнезі та Аллі Лопаткіній. Наживо втілили задум художники Олексій Сай та Богдана Косміна.

"Птах фенікс — це саме той потужний наратив, який ми просуваємо за кордоном. Незламна Україна, яка відроджується та постає ще сильнішою з попелу війни", – наголосив Дмитро Кулеба.

Зазначимо, Burning Man – всесвітньо відомий фестиваль, який щороку проводиться у США від 1986 року. Подія відбувається в пустелі Блек-Рок у штаті Невада. Щороку митці з усього світу привозять свої робити. Що цікаво, в кінці фестивалю всі представлені вироби символічно спалюють.

Джерело матеріала
loader