Фуміо Кісіда разом з кількома міністрами скуштував сашімі з морського окуня, камбали та восьминога, виловлених поряд з АЕС.
Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда та кілька міністрів на камеру пообідали морепродуктами, виловленими біля префектури Фукусіма після скидання води з атомної електростанції. Про це 30 серпня повідомило агентство .
Зазначається, що таким чином урядовці намагаються розвіяти занепокоєння щодо можливого негативного впливу на навколишнє середовище і здоров’я людей обробленої радіоактивної води з атомної електростанції Фукусіма-1, яку спускають в океан.
Після обіду в офісі прем’єра міністр економіки, торгівлі та промисловості Ясутосі Нісімура, відповідальний за ядерну політику, заявив, що Кісіда їв сашімі з морського окуня, камбали та восьминога, виловлених у Фукусімі. Рис також був зібраний у регіоні.
Нісімура наголосив, що уряду потрібно інформувати місцеву та міжнародну спільноту про безпеку морепродуктів, виловлених у морі поблизу комплексу Фукусіма-1.
Japan’s Prime Minister Fumio Kishida ate Fukushima fish sashimi Wednesday, in an apparent effort to show that fish is safe following the release of treated radioactive wastewater from the Fukushima Daiichi nuclear power plant that began last week.
— Ground News (@Ground_app)
Нагадаємо, 24 серпня Японія почала скидати в море очищену радіоактивну воду з пошкодженої атомної електростанції Фукусіма-1, попри занепокоєння місцевих рибалок і деяких сусідніх країн.
Через два дні TEPCO оголосила, що не виявила тритію у зразках води, зібраних у десяти різних зонах в радіусі 3 км від місця зливу. Управління рибальства Японії також не знайшло слідів тритію в рибі, виловленій за 5 км від місця скидання.
Води Фукусіми в океані. Новий міжнародний скандал