"Є порушення з обох сторін": Арахамія прокоментував стрілянину в Дніпрі
"Є порушення з обох сторін": Арахамія прокоментував стрілянину в Дніпрі

"Є порушення з обох сторін": Арахамія прокоментував стрілянину в Дніпрі

Наразі відповідні органи займаються цим інцидентом.

Вчора, 29 серпня, у Дніпрі сталася смертельна стріляниназа участі водія та поліцейського. Там є порушення закону з двох боків.

Про це в ефірі телемарафону сказав народний депутат Давид Арахамія

"З одного боку ця родина мала б зупинитися і повністю виконати всі інструкції поліцейських, а з іншого боку і поліцейський, коли він вже діставав зброю, мав зробити попереджувальний постріл в повітря і потім тільки застосовувати зброю", – акцентував Арахамія. 

Тож з цим будуть розбиратися вже правоохоронні органи.

Що відомо про інцидент у Дніпрі

У вівторок, 29 серпня, у Дніпрі працівник патрульної поліції застрелив водія автівки, яку спинив. Попередньо зазначалося, що чоловік напав на напарницю патрульного.

Водночас йшлося про те, що співробітник поліції не зробив попереджувального пострілу у повітря. Натомість він одразу відкрив вогонь по чоловіку.

ДБР повідомило, що водій поводився агресивно та мав ознаки алкогольного сп'яніння. 

Згодом у мережі з'явилося відео з камер спостереження. На ньому видно, що водій іномарки порушив правила дорожнього руху: з крайньої лівої смуги автомобіль повернув праворуч, на проспект Мазепи. Однак під час зупинки за кермом виявили жінку. Найімовірніше, вона пересіла з пасажирського сидіння. 

Наразі правоохоронці з'ясовують правомірність застосування патрульним табельної зброї. Йому загрожує до 15 роківпозбавлення волі.

Примітно, що на кадрах з бодікамер поліцейської чітко видно: постріли лунають після того, як вона падає на землю. Свідки розповідають, що після удару чоловіка з авто вона на деякий час знепритомніла. Її шпиталізували з переломами кісток обличчя.

Незабаром у правоохоронних органах повідомили подробиці експертизи. Виявилось, що в крові загиблого чоловіка виявили алкоголь на рівні 2,48 проміле, а в сечі – на рівні 2,78 проміле. 

Джерело матеріала
loader