Усик - Дубуа: онлайн-трансляція бою за звання абсолютного чемпіона світу
Усик - Дубуа: онлайн-трансляція бою за звання абсолютного чемпіона світу

Усик - Дубуа: онлайн-трансляція бою за звання абсолютного чемпіона світу

Джерело - Чемпіон.

Чемпіон світу в надважкій вазі WBO, IBF, WBA Super та IBO, українець Олександр Усик вийде в ринг проти 25-річного британця, володаря поясу WBA Данієля Дюбуа.

Поєдинок відбудеться у суботу, 26 серпня у Вроцлаві на однойменному стадіоні. Орієнтовний початок головної події боксерського шоу під егідою K2 Promotions у співпраці з Knockout Promotions та Skill Challenge Promotions - 23:00 за київським часом.

Наш сайт проведе онлайн боксерського вечора та головним подіям, які передуватимуть чемпіонському бою.

В андеркарті на глядачів чекає бій чемпіона WBO International Дениса Берінчика (17-0-0, 9 КО), який захищатиме титул у протистоянні з боксером зі Швеції Ентоні Їгітом (27-3-1, 10 КО). Ще один титульний поєдинок проведе Дмитро Митрофанов (13-0-1, 6 КО) з британцем Хамзою Ширазом  (17-0-0, 13 КО). На кону - титул WBC Silver в середній вазі, який належить Ширазу.

Крім того, цього вечора в ринг вийдуть українці Василь Чеботар, Ярослав Харциз, Федір Черкашин, Даніель Лапін та Олександр Соломенніков.

  • Поєдинки Лапіна, Берінчика та інших: розклад андеркарду бою Усик - Дюбуа

День бою

До Вроцлава на бій Усик - Дюбуа прибув колишній чемпіон світу Василь Ломаченко.

Усик - Дубуа: онлайн-трансляція бою за звання абсолютного чемпіона світу - Фото 1

Тиждень бою

25 серпня

Усик розповів, що вважає себе андердогом:

"Звичайно, Дюбуа – небезпечний суперник. Він молодий, це можливість для Даніеля. Я не думаю: "Ей, це молодий хлопець, а я чемпіон світу". Ні, у кожному своєму тренувальному таборі я готуюсь на 100%, навіть не на 100, а на 200, 300%.

Я не думаю, що це легкий бій. Ні, він нелегкий. Я вважаю себе андердогом. Для мене це мотивація.

Коли я біжу на гору, думаю, що можу це зробити. Це щоразу мотивує мене, коли я плаваю в басейні, працюю з мішком та проводжу спаринги".

Український боксер Тарас Шелестюк

"Мій прогноз, що це буде легкий бій для Сані Усика, він зробить шоу та завершить поєдинок нокаутом після 6-го раунду, не раніше, тому що треба дати глядачам шоу і Усик зможе це зробити".

Усик - Дубуа: онлайн-трансляція бою за звання абсолютного чемпіона світу - Фото 2

Промоутер Френк Воррен:

"Даніель має діяти краще, ніж Чісора та Джошуа. Він має командувати у бою. Дотримуватись джеба та шукати час для силових ударів. Потрібно розслабитися та зламати свого суперника. Думаю, що він може це зробити.

Я точно бачу, як треба діяти проти Усика. Джошуа цього не робив. Коли ви бачите більшого хлопця, то очікуєте, що він у бою з таким бійцем, як Олександр, буде нав’язливішим. Джошуа чомусь так не діяв. Ось що має робити Дюбуа".

Дюбуа переважив Усика напередодні бою. Вага Олександра склала 100,2 кг, Данеля – 105,8 кг.

Українець на сцені розгорнув прапор із написом "Фортеця Бахмут. Солона Земля. Залізні люди".

Усик - Дубуа: онлайн-трансляція бою за звання абсолютного чемпіона світу - Фото 3

24 серпня

Дюбуа зробив зухвалу заяву напередодні поєдинку.

Усик - Дубуа: онлайн-трансляція бою за звання абсолютного чемпіона світу - Фото 4

"Я відчуваю, що його найкращі дні минули. Його кар’єра минула, він вже заробив грошей. Він провів 300 аматорських боїв. Його найкращі дні минули. Настав мій час. Настав час вийти туди і забрати його пояси.

Час себе показати. Я молодий, і не можу дозволити цьому старому перевершити себе. Мені 25, заради Бога, розумієте? Я не можу цього дозволити. Я маю зробити крок вперед. Цей бій дозволить мені вийти на новий рівень. Невже я справді можу дозволити цьому старому забрати у мене це?

Я не можу бути таким обережним, як Ей Джей. Але в деяких моментах Джошуа показав проблиски того, на що він здатний.

Я впевнений, що Усик буде обережно ставитися до мене, як це було з Ей Джеєм. Він намагатиметься бути швидким, боксувати і багато рухатись. Я повинен просто побити його, бути готовим просто вийти і обрушити на нього все", - сказав Дюбуа.

Колишній чемпіон світу в суперважкій вазі Деонтей Вайлдер спрогнозував результат бою:

"Я думаю, що Усик переможе нокаутом. Мені здається, що це буде нокаут у восьмому раунді.

Я не вважаю, що Дюбуа повністю відновився після травми. Але ми не вигадуємо жодних виправдань. Більше ніяких відмазок. Ніхто не повинен виправдовуватися. Ми просто бажаємо йому всього найкращого в суботу, коли він спробує завоювати титули".

Усик та Дюбуа провели битву поглядів напередодні бою.

Усику подарували ікону від бійців ЗСУ напередодні бою з Дюбуа. Жінка, яка передала ікону, також переказала Олександрові побажання від воїнів:

"Сьогодні, 24 числа, коли в Україні День Незалежності, військові хотіли, щоб Олександр отримав цей подарунок. Зі зрозумілих причин ми знаємо, чому вони зараз не можуть бути тут і чому вони делегували мені цю місію. Олександре, тобі це передали хлопці, з якими ти буквально декілька місяців тому був на передовій, в такі найважчі для них часи, з якими ти безпосередньо знайомий.

Усик: Я вдячний своїй команді, родині, дружині, країні та українським солдатам

Це прикордонний пункт Вовкулаки. До них доєднуються всі військові, тільки перемоги, ти їх заряджаєш своєю енергією. Вони кажуть: "Ми разом одна команда на шляху до перемоги".

23 серпня

Легендарний американський ринг-анонсер Майкл Баффер оголосив, що буде працювати на поєдинку.

Усик у футболці Полісся провів відкрите тренування з Дюбуа.

Колишній чемпіон світу Девід Хей:

"Я так чекаю на Дюбуа цієї суботи – він готовий, втрачати нічого. З огляду на агресивний план гри Чісори проти найвеличнішого боксера всіх часів Усика, 25-річний Дюбуа налаштований на найкращий результат у кар’єрі.

Зіткнення з 40 000 українських уболівальників у Польщі лише підігріває вогонь. Попри всі труднощі, ігнорування експертів та слухання свого тренера, він може зробити неможливе реальністю.

Один впевнений удар Даніеля, за яким була б чітка і гостра комбінація, міг би повернути всі пояси в надважкій вазі до Великої Британії.

Давайте згуртуємося навколо нього, одне можна сказати напевно – буде легше організувати бій за абсолютне чемпіонство, якщо Дюбуа переможе, оскільки і він, і Ф’юрі входять в одну промо-команду.

Давайте приготуємося до гуркоту".

22 серпня

У Варшаві відбувся благодійний вечір Олександра Усика, на який завітав Андрій Шевченко.

Колишній чемпіон світу Ентоні Джошуа розповів, що вболіватиме за свого земляка.

"Я дуже поважаю Усика, мені він дуже подобається. Я знаю, як важко працює цей хлопець. Його успіх прийшов не через удачу, він прийшов завдяки наполегливій праці. Але буде приємно побачити перемогу Дюбуа. Заради його батька. Я думаю, що для них це мрія.

Ви знаєте, що я маю на увазі, і все, через що він пройшов. Це буде як момент Френка Бруно, якщо ви розумієте, що я маю на увазі. Тож так, я даю йому шанс у бою з Усиком. Якщо він пропустить потужний удар, то все може закінчитись. Це надважка вага, тут ви маєте справу з серйозними, важкими ударами, і тому я даю Дюбуа шанс панчера", - сказав Джошуа.

Британський боксер надважкого дивізіону Девід Прайс вважає Олександра Усика фаворитом бою.

Усик - Дубуа: онлайн-трансляція бою за звання абсолютного чемпіона світу - Фото 5

"Я не бачу перемоги Дюбуа, ні. Усик буде легко проводити свої атаки. Атака – це найкраща форма захисту для Дюбуа. Але я сумніваюся, що в нього є дані для цього. Він не зможе чисто наносити удари по Усику.

Усик буде занадто зайнятий і занадто мобільний. Він буде занадто часто доносити удари до цілі, і я навіть не виключаю пізню зупинку.

Це величезний шанс для Дюбуа. Він великий молодець, який зумів повернутися після поразки Джо Джойсу. Я просто думаю, що Усик перебуває на іншому рівні, і немає нічого, що вказувало б на те, що він може йти на спад. Він стає тільки кращим", – заявив Прайс.

Дюбуа розповів, що виконав важку роботу перед боєм проти Усика.

"Я вже бачу користь. Я виконав важку роботу. Я провів велику кількість спарингів з шульгами, тому знаю, як з цим впоратися.

Тепер вся річ у тому, щоб довести справу до кінця. Так, я вивчив багато боїв за його участю, проти Джошуа та Чісори. Я вибрав певні частини кожного з них. Зараз час бою, то зробімо це", – сказав Даніель.

Українець розповів, що поважає свого суперника:

"З повагою ставлюся до нього. Деякі люди в інтернеті щось якось недооцінюють. Я до кожного свого опонента ставлюся з великою повагою.

Це претендент і мені потрібно виконати те, що стоїть переді мною. Якщо він претендує - мені потрібно з ним відбоксувати. Я не збираюся не від кого бігати чи шукати якісь зручні для себе моменти. Я не дуже зважаю на критику чи думку інших людей, але якщо так потрібно, то це потрібно просто зробити.

Не можу сказати, що сильно за ним слідкував, але з якогось моменту, не пам'ятаю з ким він боксував, я дивився його поєдинки та з ким він боксує. Я розумів, що, можливо, колись мені з цим парубком доведеться боксувати".

21 серпня

Промоутер Френк Воррен заявив, що Дюбуа може перемогти Усика:

"Потрібно виходити туди і контролювати бій, використовуючи всі ці фізичні атрибути, як-от його джеб, його кращий розмах рук, його габарити, потрібно дати волю цим бомбам. Тому що він дуже небезпечний панчер. Тому я вірю, що він стане чемпіоном".

20 серпня

Керівник промоутерської компанії Matchroom Boxing Едді Гірн заявив, що Олександр Усик у разі перемоги над Даніелем Дюбуа проведе бій проти обов’язкового претендента на титул IBF Філіпа Хрговича:

"Точно, що ми наполягатимемо на обов'язковому захисті титулу IBF. Це було головним у бою проти Демсі Маккіна. Хрговічу був потрібен цей поєдинок, щоб залишатися активним. IBF підтвердила, що відразу після бою Усик - Дюбуа вони призначать обов'язковий захист проти Філіпа Хрговіча. Тож далі він поб'ється з переможцем цього бою.

Я думаю, що Хрговичу треба стрибнути на цей рівень, оскільки мені здається, що щодо якості його боксу ми навряд чи побачили найкращого Філіпа. Я вважаю, що інколи тобі не можна допустити, щоби твій поїзд пішов.

Хрговичу 30 років, він все ще досить молодий, але йому потрібно бути трохи активнішим. Я думаю, що ви побачите кращого Хрговіча проти сильніших суперників".

Усик міг відмовитися від чемпіонських поясів після початку повномасштабної війни в Україні. Про це українець розповів порталу USYK17.

"Я повинен був 24 числа прилетіти з Лондона, я був там у справах. Я приїхав 25 о 6 ранку. Під’їхав до воріт свого будинку о 5.30-5.40. Навколо літали вертольоти, із Києва багато машин виїздило.  Що я думав? Я одразу подзвонив своїм знайомим друзям, військовим, і одразу спитав, у який військкомат їхати.

Кожного дня, коли я прокидався, я кожному зі своїх друзів писав: "Як справи?" Інколи, коли два чи три дні не отримував відповіді, починав питати в інших, чи вони знають, де той, де той. Єдине, що було - куди йти. У який військкомат. Щоб було розуміння, що робити далі. 

Кличко та Усик: як українці здійснили прорив спортивного TV-ринку трьох країн

Про бокс я на той момент не те що не думав… У мене навіть ніякої думки про бокс не було. Навіть була думка така, щоб звільнити пояси, щоб там далі хлопці за них боксували, а в нас тут як все закінчиться, то повернутися й сказати: "Ну, ось така ситуація, давайте якісь варіанти чи ще щось".

Але коли я поспілкувався з військовими хлопцями, які були в шпиталі, вони кажуть: "Про що ти думаєш? Чому ти не їдеш тренуватися? У тебе реванш, нам потрібна перемога". І це було в кожній палаті, у яку я заходив. Хлопці просили їхати готуватися і боксувати", – сказав Олександр.

19 серпня

Дружина Усика, Катерина, в ексклюзивному інтерв'ю для нашого сайту поділилася своїми очікуваннями напередодні бою з Дюбуа.

Усик - Дубуа: онлайн-трансляція бою за звання абсолютного чемпіона світу - Фото 6

18 серпня

Олександр Усик провів фінальну спаринг-сесію в рамках підготовки до поєдинку.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений K2 Promotions Ukraine (@k2promotionsukraine)

Факти про бій

  • На кону стоятимуть чемпіонські пояси Усика та пояс авторитетного видання The Ring;
  • Контракт на бій було підписано 6 липня;
  • 13 липня боксери провели першу дуель поглядів і пресконференцію;
  • Арена Вроцлав на боксерський поєдинок здатна вмістити 43 тис. (усі квитки було розпродано за 3 години після старту продажів. - ред.);
  • Найдешевший квиток коштував 49 злотих (454 гривні), а квитки до VIP-ложі – від 1999 злотих до 9999 (18 526 – 92 670 гривень);
  • В Україні та Польщі пряму трансляцію бою покаже медіасервіс MEGOGO;
  • Бій транслюватиметься на TNT Sports Box Office у Великій Британії, а в США цю зустріч можна подивитися на ESPN+;
  • Букмекери прогнозують упевнену перемогу українцеві: Перемога Усика - 1,08; Перемога Дюбуа -  10,0; Нічия - 26,0;
  • Для Усика це був другий захист поясів, які він відібрав у першому бою з Ентоні Джошуа у 2021 році, а потім захистив у реванші у 2022-му;
  • Дюбуа здобув свій титул WTA у попередньому поєдинку з Кевіном Лереною;
  • Усик отримає за бій 6 млн доларів (75% від зального призового фонду. - ред.), Дюбуа - 3 млн.
Джерело матеріала
loader
loader