Фальшиві квитки на потяг Київ – Варшава: як "Укрзалізниця" їх вираховує
Фальшиві квитки на потяг Київ – Варшава: як "Укрзалізниця" їх вираховує

Фальшиві квитки на потяг Київ – Варшава: як "Укрзалізниця" їх вираховує

Прямий рейс до столиці Польщі користується шаленою популярністю серед українців.

Взяти офіційний квиток на потяг Київ – Варшава дуже складно. На нього полюють перекупи, які непогано заробляють на перепродажі. Проте ви ризикуєте, коли купуйте квитки у спекулянтів. 

Про це в "Укрзалізниці" повідомили журналістам "Сніданку з 1+1".

Як борються з шахрайством

За словами голови "Укрзалізниці" Євгена Лященка, квитки й документи у пасажирів при посадці на потяг перевіряють не лише провідники, а й воєнізована охорона. Річ у тім, що перекупи можуть підробити квиток. Зафіксовані випадки, коли прізвище було некоректне. Квитки "фотошоплять", змінюючи дані.

"Завдання воєнізованої охорони полягало в тому, щоб сканувати квиток, дивитися, ким він був куплений, на кого зареєстрований і виявляти цей фотошоп", – відзначив очільник компанії.

Деякі перекупи комунікують з агенціями, які офіційно співпрацюють з "Укрзалізницею".

"Вони також приєднуються до нашої системи, але через модуль Букінгу, який непрозорий. На жаль, перекупи теж співпрацюють з агенціями, якась кількість квитків за цією схемою реалізується", – пояснив Лященко.

Ця система існувала десятиліття. Голова Укрзалізниці проблем не заперечує і планує оновити систему вже у 2024 році. На його думку, вихід лише один – усе діджиталізувати. 

"На жаль, є проблеми всередині компанії. Проблема провідників, проблема касирів. Коли перекупив співпрацюють вже з нашими співробітниками Це вже кримінальні кейси, серйозні правопорушення, за які має бути кара. Над цим ми також працюємо", – визнав голова АТ "УЗ".

Але зараз, каже Лященко, лише мобільний додаток дав змогу заблокувати аж 900 перекупів. Деякі здавали аж по 200 квитків.

Слід зауважити, що компанія також почала співпрацювати з популярним сайтом оголошень. Тепер писатиоб’яви про продаж квитків не можна.

Джерело матеріала
loader
loader