Головні новини за 8 серпня: коп збив на смерть 15-річну школярку, а "слугу народу" спіймали на хабарі
Головні новини за 8 серпня: коп збив на смерть 15-річну школярку, а "слугу народу" спіймали на хабарі

Головні новини за 8 серпня: коп збив на смерть 15-річну школярку, а "слугу народу" спіймали на хабарі

Зарплати все зростають: кому в Україні почали платити більше - найприбутковіші професії

Українці за часи війни втратили і робочі місця, і свої стабільні заробітки. Однак після суттєвого спаду зарплати почали зростати. Отримують підвищені виплати представники певних професій.

Безробіття на початку вторгнення було на катастрофічному рівні, і лише за півтора року можна сказати, що ринок праці відновився. На даний момент найбільш високооплачувані спеціальності пов'язані з фінансами, торгівлею та обслуговуванням клієнтів.

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Поліцейський збив на смерть 15-річну школярку: приїхали відмазувати 40 колег, які постраждали не виявили

На Харківщині 2 серпня сталася неймовірна трагедія. Неподалік населеного пункту Пісочин автомобіль на смерть збив 15-річну дівчинку на пішохідному переході.

За інформацією, Альбіна Харченко ввечері поверталася додому після занять з акторської майстерності, переходила дорогу в належному місці та вела в руках велосипед. Її життя, як з'ясувалося, обірвав держслужбовець, представник поліції з Києва – Якименко Ярослав Леонідович.

Громадська активістка Валентина Лаптій відреагувала на ДТП та заявила, що винного відпустили. Більше того, близькі загиблої стверджують, що поліцейського покривають його колеги, і не вірять, що досягнуть справедливості.

Похорон Альбіни, фото Суспільне Харків
Похорон Альбіни, фото Суспільне Харків

Нардеп від "Слуги народу" Анатолія Гунька спіймали на одержанні хабара: обіцяв поділитися державною землею

З'явилася інформація, що співробітники одразу кількох антикорупційних органів викрили народного депутата України з фракції "Слуга народу" Анатолія Гунька на отриманні великого хабара.

Про це стало відомо завдяки повідомленням та кадрам від САП та НАБУ у соціальних мережах.

Повідомляється, що Анатолія Гунька викрили під час отримання першої частини "винагороди", за яку разом із двома спільниками він мав вирішити питання передачі в оренду підприємцю державних земель. Йдеться про 85 тисяч доларів (3,1 млн грн).

Анатолій Гунько, фото: Facebook
Анатолій Гунько, фото: Facebook

Борги за світло під час війни: скільки доведеться платити після підвищення тарифів

У червні українці зіткнулися із черговим підвищенням тарифів на електроенергію. Багатьох українців, які мають борги за комунальні послуги на 1 червня, цікавить питання, за якими тарифами постачальники рахуватимуть заборгованість.

Відповідь на нього надали до "Закарпаттяенергозбуту".

Незважаючи на те, що в Україні діє мораторій на підвищення тарифів на комунальні послуги, уряд підняв тарфії на світ.

Наша енергетична система потребує відновлення після жорстоких російських обстрілів, які мало не покинули наше населення взимку повністю без світла.

Борги за комуналку, Домофонд
Борги за комуналку, Домофонд

Пенсія з інвалідності або віку: кому з українців платять більше

Призначення та розмір пенсії в Україні залежить від багатьох факторів, крім того, вона ділиться на види. Стало відомо, за якою пенсією виплачують більше – за віком чи за інвалідністю

Деякі пенсіонери мають право обирати, яку пенсію їм призначать. Щоб з'ясувати, яка з них має на увазі великі виплати, для початку потрібно порахувати суму обох пенсій - за віком та інвалідністю, пише 24 канал.

Коли людині призначають пенсію по інвалідності, насамперед враховують саме групу, тобто наскільки вона втратила працездатність.

Оформлення пенсії, скріншот: YouTube
Оформлення пенсії, скріншот: YouTube

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader