Міносвіти заблокувало отримання дипломів 450 студентам, які обійшли ЗНО
Міносвіти заблокувало отримання дипломів 450 студентам, які обійшли ЗНО

Міносвіти заблокувало отримання дипломів 450 студентам, які обійшли ЗНО

Міністерство освіти заблокувало видачу дипломів 450 студентам, які обійшли складання ЗНО за так званою системою Польський вступ. 

Про це в МОН. 

Як розповіли у міністерстві ЗНО (зовнішнє незалежне оцінювання) було запроваджено саме з метою уникнення хабарів та махінацій з оцінками під час вступної компанії. Втім деякі ВУЗи навчилися обходити цей процес, та приймали студентів за так званою системою Польський вступ. 

– Цей механізм полягає у тому, що спочатку вступник зараховується до іноземного закладу освіти, а після року навчання, яке у деяких випадках відбувалося навіть без виїзду за кордон, поновлюється до закладу вищої освіти в Україні на старший курс. Така схема дозволяла обійти ЗНО, а іноді й обмеження, встановлені стандартами вищої освіти, – йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що упродовж останніх років Міністерство освіти й науки України проводить роз’яснювальну роботу із закладами вищої освіти, але деякі заклади почали обманювати вступників і здобувачів вищої освіти й зробили це своїм брендом, розміщуючи відповідну інформацію навіть на офіційних вебсайтах. 

– Особливо непокоїть, коли такі ЗВО здійснюють поновлення на спеціальності, здобуття освіти за якими необхідне для роботи за професіями, для яких запроваджено додаткове регулювання, – зауважили у Міносвіти. 

Тому МОН заблокувало замовлення документів про вищу освіту понад 450 здобувачам, які не відповідають вимогам Закону України Про вищу освіту.

Втім ці студенти можуть узяти перерву у навчанні та завершити здобуття освіти у наступному році, якщо виконають усі необхідні вимоги.

Теги за темою
ЗНО
Джерело матеріала
loader
loader