Загибель курсантів-рятувальників на Харківщині: начальник кафедри наказав розбирати снаряд
Загибель курсантів-рятувальників на Харківщині: начальник кафедри наказав розбирати снаряд

Загибель курсантів-рятувальників на Харківщині: начальник кафедри наказав розбирати снаряд

Завкафедри повідомили про підозру.

Через загибель двох курсантів-рятувальників завідувачу кафедри однієї з навчальних закладів на Харківщині повідомили про підозру у вбивстві через необережність.

Про це повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що у Харківському районі 31 травня загинули двоє курсантів-рятувальників, яким було 22 та 21 рік, внаслідок вибуху артснаряду калібром 152 мм. Також 20-річний курсант отримав поранення. Нещасний випадок стався у приміщенні гуртожитку, де нині живуть і навчаються курсанти. 

"Встановлено, що начальник кафедри приніс до навчального корпусу цей снаряд та залишив його в одному із приміщень, де перебували курсанти. Згодом підозрюваний надав студентам вказівку розібрати бойовий припас - терміном до 6 червня. Студенти відповіли, що вони тільки вчаться на третьому курсі, та не знають, як правильно це робити. Проте начальник кафедри сказав їм зробити це в обов’язкому порядку, інакше їх не відпустять у звільнення", - йдеться у повідомленні прокуратури. 

Зазначається, що відповідно до посадової інструкції начальник цієї кафедри зокрема контролює дотримання правил протипожежної безпеки у навчальних приміщеннях кафедри та повного виключення виробничого травматизму та профзахворювань працівників. 

За процесуального керівництва Харківської окружної прокуратури Харківської області начальнику кафедри вишу повідомлено про підозру за фактом вбивства двох осіб, вчиненого через необережність. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Джерело матеріала
loader