Офіс генпрокурора звернувся до Гааги через підрив Каховської ГЕС
Офіс генпрокурора звернувся до Гааги через підрив Каховської ГЕС

Офіс генпрокурора звернувся до Гааги через підрив Каховської ГЕС

Офіс генерального прокурора України направив звернення до Міжнародного кримінального суду у Гаазі у зв'язку зі знищенням російськими окупантами Каховської ГЕС. Про це в ефірі телемарафону розповів радник генпрокурора Максим Попов.

– Прокуратура надала Міжнародному кримінальному суду всю первинну інформацію, якою володіє, за фактом підриву Каховської гідроелектростанції. І це дає підстави МКС розпочати об'єктивне та неупереджене розслідування, - зазначив він.

Для початку розслідування МКС, сказав Попов, є кілька передумов і підстав, головна з яких – Україна поки що "частково не має доступу до територій, які постраждали, а Міжнародний кримінальний суд має повноваження розслідувати цю справу. А тому, підкреслив він, є підстави Крім того, зараз поширюється "багато маніпуляцій щодо того, хто підірвав дамбу", доречним буде проведення розслідування авторитетним органом міжнародного правосуддя, сказав радник генпрокурора.

РФ підірвала греблю Каховської ГЕС у ніч проти 6 червня. Продовжує прибувати вода – упродовж 7 червня очікується, що її рівень збільшиться на метр. У трьох регіонах України вже оголосили про можливий спалах ботулізму та попросили не ловити та не купувати рибу. Вже почалося масове море риби.

Теги за темою
Суд Прокуратура
Джерело матеріала
loader