Пригожин відповів на пропозицію Легіону "Свобода Росії": що сказав ватажок вагнерівців
Пригожин відповів на пропозицію Легіону "Свобода Росії": що сказав ватажок вагнерівців

Пригожин відповів на пропозицію Легіону "Свобода Росії": що сказав ватажок вагнерівців

Ініціативу Легіону "Свобода Росії" також прокоментували в РДК. Очевидно, два підрозділи російських добровольців не узгодили спільної позиції.

Власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин відповів на пропозицію Легіону "Свобода Росії" передати російського підполковника Романа Вінівітіна, якого затримали вагнерівці, в обмін на російських військових, взятих в полон на Бєлгородщині.

Пригожин заявив, що командир 72-ї бригади ЗС РФ підполковник Роман Вінівітін не був взятий в полон, а був затриманий і "переданий для проведення слідчих дій".

"Та й природно, нікого з росіян в обмін на росіян ми віддавати не готові. Хочу звернути увагу, що за українською стороною є невеликий борг щодо кількості обмінних полонених, тож спробуємо нагадати про нього", – зазначив Пригожин.

Ініціативу Легіону "Свобода Росії" (ЛСР) та їхнього спікера, добровольця з позивним "Цезар", прокоментували також в Російському добровольчому корпусі (РДК).

"Усіх взятих у полон військовослужбовців ЗС РФ, бійці РДК, відповідно до обіцянок даних на відео командиром РДК, передали українській стороні. Вони будуть обміняні на українських військовослужбовців відповідно до офіційної процедури.

Якщо представник ЛСР із позивним "Цезар" володіє власними полоненими, він, безумовно, має право вести переговори про їхній обмін", – йдкеться в повідомленні.

Пізніше Пригожин опублікував відео із затриманим вагнерівцями російським підолковником, де той виправдовувався, що віддав наказ напасти на вагнерівців "через особисту неприязнь" і через те, що був п'яний.

Вчора, 4 червня, командир РДК Денис Нікітін (справжнє прізвище Капустін – Ред.) запропонував губернаторові Бєлгородської області В'ячеславу Гладкову особисто забрати полонених російських окупантів у церкві в селі Нова Таволжанка Бєлгородської області.

Спочатку замість губернатора добровольцям відповів власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин і заявив, що хоче особисто зустрітися з президентом Зеленським.

Згодом губернато Гладков все ж відповів на заклик добровольців забрати полонених, але висунув свої умови. На вказане добровольцями місце він не з'явився.

Сьогодні спікер легіону "Свобода Росії", доброволець із позивним "Цезар", запропонував Пригожину забрати полонених в обмін на російського підполковника. Про яких саме полонених йдеться - тих, про які говорили в РДК, чи якихось інших - він не уточнив.

Джерело матеріала
loader