Країни G7 оголосили про нові обмеження проти російських алмазів
Країни G7 оголосили про нові обмеження проти російських алмазів

Країни G7 оголосили про нові обмеження проти російських алмазів

G7 оголосила про плани обмежити торгівлю алмазами з РФ, щоб скоротити прибутки, які фінансують війну Росії проти України.

Про це йдеться у спільній заяві лідерів "Групи семи" 19 травня, у перший день триденного саміту у Хіросімі, повідомляє "ЄП".

"З метою зменшення доходів, які РФ отримує від експорту алмазів, ми продовжуватимемо тісно співпрацювати з метою обмеження торгівлі та використання алмазів, здобутих, оброблених або вироблених у Росії, а також взаємодіяти з ключовими партнерами з метою забезпечення ефективного впровадження майбутніх скоординованих обмежувальних заходів, зокрема за допомогою технологій відстеження", – йдеться у заяві.

Читайте також: Як перетворитися на Росію, воюючи з Росією. Частина перша – зародження «Укркомнагляду».

При цьому точні деталі того, як працюватимуть санкції щодо російських алмазів, точно не відомі. Згідно з джерелами в ЄС, технологія відстеження алмазів буде використана для того, щоб гарантувати, що російські алмази все ще можна буде ідентифікувати після перепродажу через інші країни, як Індія або Об'єднані Арабські Емірати.

У ЄС торгівля російськими алмазами вже впала приблизно на 80% через добровільні зобов'язання. Але офіційних обмежень ЄС щодо російських алмазів ще не запроваджував, частково через опір Бельгії. РФ є найбільшим у світі виробником алмазів. Торгівля дорогоцінним камінням є важливою галуззю та значним джерелом доходу РФ.

Нові обмеження також прокоментував голова ВП Андрій Єрмак:

Рекомендуємо відео:

Джерело матеріала
loader
loader