МЗС України висловило протест Польщі та ЄС через заборону українського зерна
МЗС України висловило протест Польщі та ЄС через заборону українського зерна

МЗС України висловило протест Польщі та ЄС через заборону українського зерна

Українські дипломати висловили категоричну неприйнятність ситуації.

У МЗС України висловили протест  до посольства Польщі та Представництва ЄС в Україні через ситуацію з обмеженнями на український аграрний експорт.

Про це повідомив речник українського МЗС Олег Ніколенко.

За його словами, українські дипломати висловили категоричну неприйнятність ситуації, зазначивши, що запроваджені обмеження не відповідають Угоді про асоціацію між Україною та ЄС і принципам Єдиного ринку ЄС.

"Існують всі правові підстави для негайного відновлення експорту українських аграрних товарів до Польщі, Румунії, Угорщини, Словаччини та Болгарії, а також продовження безперешкодного експорту до інших держав-членів ЄС та загалом безперешкодного транзиту усієї української продукції в інші країни як у межах, так і поза межами ЄС", – йдеться в повідомленні.

Ніколенко додав, що українська сторона закликає знайти збалансоване рішення.

Україна закликає європейських партнерів знайти збалансоване рішення, яке відповідало б законодавству ЄС, Угоді про асоціацію з Україною і в цілому духу солідарності.

Зазначимо, зернова угода, що забезпечує морський експорт української с/г продукції, під загрозою назавжди піти в минуле. Москва висуває нові вимоги в обмін на її продовження, які неможливо виконати.

 

Джерело матеріала
loader