Недорогі альтернативи західному озброєнню: українські розробники показали, чим пропонують протистояти ворогу
Недорогі альтернативи західному озброєнню: українські розробники показали, чим пропонують протистояти ворогу

Недорогі альтернативи західному озброєнню: українські розробники показали, чим пропонують протистояти ворогу

Винахідники вже можуть подавати заявки на участь у проєкті і ті, хто пройде відбір - зможе отримати державне замовлення.

У столиці запустили платформу «Брейв-1» - це спільний проєкт Мінцифри та Міноборони. Майданчик виступатиме єдиним вікном для співпраці військових, інвесторів, волонтерів та, головне, розробників оборонних новинок, йдеться в ТСН. 

На платформі "Брейв-1" у столиці презентували безпілотники, сенсори та ще з десяток технологічних новинок, що нищитимуть ворога на передовій. “Це антидронова рушниця для примусової посадки дронів. Спочатку у дроні пропадає GPS-сигнал, він втрачає координацію. Після чого втрачається відеосигнал і керування”, - показують розробники.

Поряд установка з дитячою назвою «Гном», але з геть недитячі місією - вона забезпечує вогневу підтримку українській піхоті. “В наступальних операціях, так і оборонних - створювати навантаження, тиск на позиції ворога”, - зазначають учасники проєкту. 

Оборонний кластер об’єднає інженерів, інвесторів та державу та допоможе швидше доправити на фронт передові технології. “Багато підприємців талановитих, які хочуть знайти проєкти, в які інвестувати. І наше завдання якраз поєднати замовника – Генштаб і Міноборони, і виробників для того, щоб вони один одного знайшли, зробили інновацію, яка потім на фронті захищає наших військових”, - каже міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Чимало українських розробок можуть стати гідною альтернативою зарубіжним технологіям. До прикладу, непримітний «купольний щит». “Всі ці засоби, які продаються іноземними компаніями – це сотні тисяч доларів. Це коштує – три”, - кажуть розробники. 

Є ще і сенсор, який закриває українське небо від літа 22-го року. Він перехоплює напрямок крилатих ракет та ворожих «пташок» і ніколи не втомлюється.

Майданчик "Брейв-1" дозволить підтримати і молодих новаторів - вони зможуть перевірити, чи можна їхні винаходи втілити у життя. “Ми маємо на другому році війни сфокусуватись на збільшенні озброєння силами українських компаній”, - переконує міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін.

Чи варто відкладати життя на потім під час війни: поради психологині

Росіяни вмить перетворили українські АЕС на велетенські атомні бомби: світ безсило спостерігає

Вирізали пухлину з мозку, поки хлопчик з ними розмовляв: подробиці унікальної операції у Львові

Джерело матеріала
loader