Росія обстріляла аеродром "Канатове": СБУ затримала екскомандира Сил спецоперацій Червінського
Росія обстріляла аеродром "Канатове": СБУ затримала екскомандира Сил спецоперацій Червінського

Росія обстріляла аеродром "Канатове": СБУ затримала екскомандира Сил спецоперацій Червінського

Ексвиконувача обов'язків командира однієї із частин Сил спеціальних операційпідозрюютьвперевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень. ЗМІ з посиланням на джерела в СБУ повідомили, що його затримали.

Що відомо про затримання Червінського

СБУ затримала колишнього виконуючого обов'язки командира однієї із частин Сил спецоперації Романа Червінського у справі про ракетний обстріл Росією аеродрому "Канатове",
– мовиться в повідомленні.

За даними джерел в Службі безпеки України, це відбулось 24 квітня у Тернопільській області.

Варто зазначити, що буквально 21 квітня глава СБУ Василь Малюк повідомив, що Роман Червінський переховується від слідства.

Бо людина, яка раніше дуже любила давати інтерв'ю і займатися особистим піаром, переховується від слідства, не приходить на допити та навіть відсутня за місцем проживання,
– розповів Малюк.

Він також додав, що Червінський фактично є дезертиром. Адже він вже 8 місяців не з'являється на службі. За цим фактом ДБР відкрило справу.

Що відомо про обстріл Росією аеропорту "Канатове"

  • СБУ повідомила, що по аеродрому "Канатове", що у Кіровоградській області, Росія завдала масованого ракетного удару 23 липня 2022 року.
  • За даними слідства, це трапилось через самовільні дії окремих військовослужбовців, які вирішили провести так звану "спецоперацію" – завербувати російського пілота та заволодіти літаком повітряно-космічних сил Росії. Окупант нібито погодився на пропозицію перейти на бік України.
  • "Операцію" проводили, попри зауваження СБУ та без узгодження з відповідними державними органами. Як виявилось, дані дали змогу Росії ракетами обстріляти аеродром "Канатове".
  • Внаслідок удару загинув командир військової частини, зазнали поранень 17 українських захисників. Також ворог повністю знищив 2 бойові винищувачі Повітряних сил ЗСУ. Окрім того, злітна смуга та інша техніка й будівлі зазнали значних пошкоджень.
Теги за темою
СБУ
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader