Україна та Польща – поруч назавжди: головне з промов Зеленського та Дуди у Варшаві
Україна та Польща – поруч назавжди: головне з промов Зеленського та Дуди у Варшаві

Україна та Польща – поруч назавжди: головне з промов Зеленського та Дуди у Варшаві

Під час виступу український лідер наголосив, що "вільна Україна – це гарантія свободи сусідів по ЄС". Своєю чергою його колега Анджей Дуда заявив, що "Україна та Польща – поруч назавжди і Росії не вдасться розділити цей союз уже ніколи". 24 Канал зібрав головне з промов лідерів.

"Вам не вдасться нас посварити"

Москва більше не зможе посварити поляків та українців – переконаний польський президент. Він наголосив, що поляки та українці – великі народи.

Великі народи у найважливіші моменти історії здатні переступати через найбільші відмінності, які їх розділяють, і разом дивитися в майбутнє. А ми – поляки та українці – великі народи. У нас велика історія, культура та прекрасне майбутнє. Саме тому ми не боїмося говорити навіть про найскладніші моменти нашої історії,
– зазначив Анджей Дуда.

Лідер також зазначив, що в минулому обидва народи зробили багато помилок, за які заплатили велику ціну. І попри те, що загарбники не раз намагалися посварити поляків та українців, тепер вони надсилають сигнал до Москви про те, що їй більше не вдасться розділити ці народи.

Закінчив свою потужну промову Анджей Дуда словами з українського гімну.

Ще не вмерла Україна, ні слава, ні воля,
Ще нам, браття молодії, усміхнеться доля.

Хай живе незалежна Україна. Хай живе вільна суверенна Польща, – закінчив свою промову польський президент.

Натовп скандував "Слава Україні" – президент Володимир Зеленський відповідав "Героям слава" зі сцени. І саме так почав виголошувати свою промову.

"Вільна України – гарантія свободи в ЄС! Свобода не полишить Грузію й прийде в Білорусь"

За словами Зеленського, незалежність України буде гарантією того, що у протистоянні Росії також вистоїть Молдова, Грузія та Білорусь.

Коли ми з вами вільні – це гарантія, що свобода буде міцною в усіх наших сусідів в ЄС. Румунія, Литва, країни Балтії - всі сильніші, коли ми вільні. Коли ми вільні – це гарантія, що свобода вистоїть в Молдові, не полишить Грузію і обов'язково прийде в Білорусь,
– зазначив Зеленський.

Чим більше свободи буде навколо України та Польщі, тим більше гарантій того, що Росія справедливо відповість за воєнні злочини в Биківні, Бучі, Катині та Смоленську.

"Незалежність потребує повітря": Зеленський закликав надати Україні винищувачі F-16

Президент України закликав партнерів не зупинятися у солідарності, наголосивши, "коли битва вимагає артилерії, її варто надавати", "коли перемога вимагає танків, їхній гуркіт має зазвучати на передовій". Теж саме і з авіацією, потреба у якій є зараз.

Коли незалежність потребує повітря, не потрібно звертати увагу на те, як відреагує Росія на літаки. Не варто думати, яке число буде безпечніше поряд з літерою "F" - 16 – треба діяти,
– зазначив Зеленський.

Джерело матеріала
loader
loader