Велика Британія не напрвляє військову допомогу Молдові через побоювання російської агресії
Велика Британія не напрвляє військову допомогу Молдові через побоювання російської агресії

Велика Британія не напрвляє військову допомогу Молдові через побоювання російської агресії

КИЇВ. 16 березня. УНН. За словами міністра закордонних справ Джеймса Клеверлі, Велика Британія вважає, що найкращий спосіб захистити Молдову від нападу росії — це не надсилати їй військову підтримку, а захистити Україну. Про це пише Reuters, передає УНН.

Цитата

"Ми твердо віримо, що один із найкращих способів захистити Молдову від фізичного нападу - допомогти українцям захистити себе від російської агресії", - сказав Клеверлі в четвер на пресконференції під час офіційного державного візиту до Молдови.

"Небагато суспільств розуміють закулісну тактику зловмисної діяльності росії краще, ніж Молдова і Грузія", - сказав Клеверлі, додавши, що "Велика Британія не буде сидіти склавши руки, поки Москва кричачи підриває їх демократію, суверенітет і територіальну цілісність".

Деталі

Візит міністра є частиною плану Сполученого Королівства оголосити про додаткову фінансову підтримку Молдови та Грузії.

Молдова має отримати понад 12 мільйонів доларів у вигляді "фінансування економічних реформ та реформ управління, зокрема в енергетичному секторі".

"Нове зобов'язання для Молдови йде на додаток до 12 мільйонів фунтів стерлінгів (понад 14 мільйонів доларів), які вже роблять внесок у критично важливу роботу щодо боротьби з корупцією та забезпечення прозорості в країні", - йдеться у заяві уряду Великої Британії у четвер.

Клеверлі також оголосить про внесок у розмірі понад 600 000 доларів, "спрямований на створення умов для вільних і справедливих виборів у 2024 році та їх захист від зовнішнього втручання".

"Велика Британія нарощує фінансову підтримку Молдові та Грузії, оскільки вони продовжують страждати від дестабілізуючого впливу незаконного вторгнення путіна в Україну", - йдеться у заяві.

Раніше

Президент Молдови Майя Санду звинуватила Москву у плануванні державного перевороту з метою повалення уряду.

Теги за темою
Великобританія Молдова
Джерело матеріала
loader
loader